Denizli Haber - İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin doğumuyla alemleri şereflendirdiği geceye ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Filiz: “Bizi bir Mevlid-i Nebi'ye daha ulaştırdığı için Rabbime hamd ediyor, Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed'e (SAV) salâtu selam ediyorum. Milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Yalvarış ve yakarışların Yüce Mevla’ya sunulacağı ve O’nun sonsuz affından ve merhametinden yararlanılacağı mübarek Mevlid kandili’nin umut, huzur ve müjde gecesi olduğunu vurgulayan Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

Resulallah (s.a.v) efendimiz cehaletin en üst seviyelere ulaştığı bir dönemde dünyamızı şereflendirerek Kâinata ilahi bir nur ve rahmani bir şifa olmuştur. İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ etmiştir.

O yüce elçimiz; ferdi, ailevi ve sosyal hayata dair söz ve davranışları ile kıyamete kadar kalıcı bir rehberlik ve örneklik sunmuştur. Sevgili Peygamberimiz, paylaşmayı, sevgi ve saygıyı, karşısındakini anlamayı ve ona yardım elini uzatmayı, ben değil biz olmayı, bununla birlikte affı, rahmeti ve merhameti sadece tavsiye etmemiş, bunları aynı zamanda yaşadığı örnek hayatında hep uygulamıştır. Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (a.s.), biz Müslümanlar ve bütün insanlık için, her bakımdan mükemmel ve örnek bir hayat sürmüş; ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır

Peygamberimizin getirmiş olduğu ilahi mesajı iyi anlamak, eşsiz ve örnek olan güzel ahlakını özümsemek, İslam âleminin ona duymuş olduğu içten ve samimi sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak, bu mübarek geceler için önceliklerimizden olmalıdır.

Hazreti Peygamberimizi rehber kabul eden bizler; Hiçbir zaman zulmün ve zalimin yanında değil her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olmalıyız.

Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan sevgili Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek Mevlid Kandili dolayısıyla, Denizlili hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyor, Cenab-ı Hak'tan, ülkemiz, İslam âlemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hâkim olduğu günler nasip etmesini diliyorum. Bu gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak dualarımızın kabulünü Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Editör: TE Bilişim