AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Yaşam hakkının en temel insan hakkı olduğunu belirten AK Partili Gökbel, dünyanın birçok ülkesinin bu konuda çifte standart ve ikiyüzlü bir politika izlediğini ifade etti.
Gökbel, “Bugüne kadar insan katliamları, savaşlar, soykırımlar ağırlıklı olarak hep müslüman toplumlara karşı yürütüldü. Ortadoğu, Avrupa’nın kalbi Bosna’da yakın zamanda yaşanan insanlık trajedisi, islam coğrafyasında akmaya devam eden kan bunun en bariz kanıtlarıdır. Maalesef kendilerini medeni olarak tanımlayan ülkeler, en önemli insan hakkı olan yaşam hakkını hiçe sayarak özellikle islam coğrafyasında katliamlar yapmaktalar ve yapılan katliamlara sessiz kalmaktalar” dedi.


ÖNCE ADALET TESİS EDİLMELİ!
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün anlamına uygun bir şekilde kutlanabilmesi için ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin her insanın başta yaşam olmak üzere bütün haklarına saygı duyan bir anlayışın yeryüzünde egemen olması gerektiğini dile getiren Gökbel, “Ancak bu sağlanabildiği zaman dünyada barış mümkün olacaktır. Aç insanların karnı doyacak, toplumların kalkınmışlık düzeyleri yükselecektir. Gerçek anlamda adalet tesis edildiğinde yeryüzünde insan haklarından söz etmek mümkün olacaktır. Bundan sonraki 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günlerinin daha dürüstçe ve anlamına uygun olarak kutlanabilmesini temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim