AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan basın mensupları ile bir araya geldi, kayyum atamaları ile ilgili söylentilere yanıt verdi.

Ak Parti Denizli Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Cahit Özkan düzenlediği basın toplantısı ile gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özkan şöyle konuştu “kayyum atamasının ne kadar yerinde ve doğru olduğu onların sorgulanmayıp, bunun yerine herhangi bir karar alınmayan başka bir belediye üzerinde algı yürütülmeye çalıştığını gösteriyor. Bakınız; şu anda HDP’li belediyelere karşı atılmış bir adım söz konusu değildir. Cumhuriyet Halk Partili Belediyelere karşı atılmış herhangi bir adım söz konusu değildi. Çünkü Türkiye’de HDP’li belediye denildiği zaman sadece Mardin, Diyarbakır ve Van Belediyeleri yok. Başka belediyeler de var. Demek ki HDP’li belediye hakkında verilen bir karardan bahsetmiyoruz. Terörle ittisaklı, belediye kaynaklarını terör örgütüne peşkeş ve almış olduğu emaneti yani belediye başkanlığı görevini vatandaşlara hizmet için o yetkinin sahibi olarak kullanmak yerine bunu örgüt mensupları ile paylaşan, hem hukuk düzenine aykırı, hem anayasal düzene aykırı davran, diğer taraftan da demokrasiye meydan okuyan..

Bakınız esas demokrasiye meydanı o kayyum tayyin edile eski belediye başkanları yapıyor. Napıyor? Vatandaşımız size yetki vermiş mi? Belediye başkanı olun diye. Vermiş. Bu yetkiyiz siz aldıktan sonra, bu yetkiyi neden hak sahibi olmayan, Kandil’in sözcüleri ile, terör örgütünün mensupları ile paylaşıyorsunuz. Bu demokrasi ile teelifi kabi midir. Hayır, asla. Onun için şu anda evvelam bizzat ifade ederim ki Van, Diyarbakır ve Mardin belediye başkanları ile ilgili yapılan tasarruf anayasal düzenimizin, hukuk düzenimin bir gereği olarak ve tamamen anayasal şartlar çerçevesinde alınan bir karardır. HDP’li değil, CHP’li değil, MHP’li değil İYİ Partili değil, AK Partili değil tüm belediyeler ile ilgili alınacaktır. Tekrardan altını çizeyim, herhangi bir tasarruf yokken, bu konuda herhangi bir atılmış adım yapılmış çalışma yokken böyle kuruntularla tamamen algı yönetmeyi hedefleyen ifadeler, alınan doğru kararı algı yönetimi ile karalama gayreti olarak görülür” dedi.

Editör: TE Bilişim