AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Filiz mesajında Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşında; milletin tarih boyunca yaşadıklarını, kahramanlıklarını, manevi değerlerini ve vatan sevgisini en anlamlı biçimde anlattığını belirtti.

İstiklal Marşı'nın, Ülkemizin bağımsızlığının, Türk milletinin kahramanlığının ve milli mücadelemizin bir sembolü olduğunu belirten Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ 12 Mart 1921 yılında kabul edilen ve bu sene itibari ile kabul edilmesinin üzerinden 98 yıl geçen İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı dönemi, yazılış hikayesi ve dizeleri ile Türk milletinin en önemli milli değerleri arasında yer almaktadır. İstiklal Harbi döneminin zorluklarını ve Türk milletinin bağımsızlık destanını anlatmasının yanında Hakk'a, yurda ve dine bağlılığı dile getiren İstiklal Marşı milletimizin kahramanlığını ve milli mücadelemizi en veciz sözlerle ifade eden, Türk milletinin karakterini yansıtan eşsiz bir eserdir.

İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur.

Aziz milletimizin milli ve manevi değerlerini, acılarını ve duygularını yüreğinde hisseden Mehmet Akif, bilgisini, heyecanını, umudunu milletiyle paylaşmış; diriliş harekâtının başlamasına, milli mücadele ruhunun alevlenmesine de öncülük etmiştir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, büyük bir şair olmasından öte aynı zamanda kendini milletin Hürriyet ve istikbal mücadelesine adamış önemli bir dava adamıdır.

Ülkemizin düşman işgalinden kurtularak, milli mücadelemizin başarıya ulaştığı ve bağımsızlığımızı kazandığımız o günleri her istiklal marşını okuduğumuzda bizlere hatırlatan ve o günlerin heyecanını bu günlere aktaran İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy'un tabiriyle; "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" diyor, bu vesileyle, İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, rahmetler niyaz ediyorum."

Editör: TE Bilişim