Denizli Haber - Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde; Türk kadınına Cumhuriyetimizin kuruluşunun ardından dünyadaki birçok devletten önce 1930 yılında yerel seçimlerde, 1933 yılında muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinde, 5 Aralık 1934 tarihinde de milletvekili seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı tanındığını belirten Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, "Siyasal yaşamımızın, demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan seçme ve seçilme hakkı, ekonomiden kültüre, siyasetten sanata birçok alanda kadınların rolünü artırmış, toplumsal yaşama aktif katılımını sağlamıştır.

Bizim toplumumuzda kadın, devletin kuruluşundan vatanın savunulmasına, üretimden aileye kadar tüm alanlarda en ön saflarda yer almaktadır.

Göreve geldiğimiz günden bu yana kadına yönelik her türlü ayrımcılığa, şiddete karşı çıktık, kırmızı çizgimiz sıfır toleranstır dedik. Sözde kadın hakları savunuculuğu yapanların aksine, yaptığımız birçok reform ile kadınların toplumun her alanında daha etkin ve yetkin olmalarını sağladık. Kadınların, hayatın her alanında daha güçlü var olabilmesi için 'Kadınlara Yönelik Pozitif Ayrımcılık' kavramını ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu ile bu ilke, 2010 yılında halk oylaması ile kabul edilerek Anayasa'da yerini aldı. Özellikle kadınların ekonomik alanda daha özgür olabilmeleri için tarım, sanayi, girişimcilik ve daha bir çok alanda sayısız teşvik programını da hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Elbette ki yaptıklarımızı asla yeterli görmüyor, kadın temsilinin toplumun her kademesinde daha fazla artması için mücadele ediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki; Kadın, güçlü ve büyük Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim