Başkan Başer  5 Aralık 1934 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85. Yıldönümünü kutluyorum dedi.


İlçe başkanı Başer mesajının devamında ; ’AK Parti olarak iktidarımız döneminde kadınlarımızın ülkemizin gelişme sürecindeki rollerini güçlendirdik. Anayasada kadınlara yönelik ‘’pozitif ayrıcalık’ ’ilkesini getirdik. Kadınlarımızın hukuki olarak güçlendirilmesi için iktidarımız süresince pek çok önemli adımlar attık. Kadınlarımızın siyasette daha güçlü temsil edilmesini sağladık.


2002 yılında 24 olan parlamentodaki kadın sayısı, Haziran 2018 seçimleriyle 78’e yükselmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonunun kurulmasına öncülük ettik. Kadınlar için esnek çalışma saatleri uygulamasını başlattık. Doğum yapan sigortalı anneye verilen geçici iş göremezlik ödeneği ve emzirme ödeneğini artırdık. Doğum sonrasında yarı zamanlı çalışma hakkını getirdik. İstihdam, eğitim projeleri ile maddi durumu yetersiz olan kadın ve gençlerin meslek sahibi olmalarına öncülük ettik. 2003 yılında aile mahkemelerini kurduk. Aile içi sorunların bu ihtisas mahkemeleri tarafından görüşülmesini sağladık. Başörtüsü yasağını ortadan kaldırdık. Dini inaçları yüzünden ayrımcılığa uğrayan, başörtüsü yüzünden eğitim özgürlüğü kısıtlanmış, ayrımcılığa uğramış kadınların eğitim ve çalışma haklarını kullanabilmelerini mümkün hale getirdik. Kadınların hukuki olarak güçlenmesi için iktidarımız süresince pek çok önemli adımlar attık. Bu aşamada Anayasa’da Türk Medeni Kanun’da, iş kanununda, Türk ceza kanununda Belediyeler kanununda ve Gelir vergisi kanununda reform niteliğinde yasal düzenlemeler yaptık. Vatanı bile ‘’anavatan’’ olarak tanımlayan bir milletin fertleri olarak, kadınlarımız için yaptığımız devrim niteliğindeki reformlarımızla ülkemizde kadın haklarının artırılması yolunda verdiğimiz mücadeleyi gözler önüne koymuş bulunmaktayız” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim