Denizli Haber - AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle mesaj yayımladı. Gazetecilik mesleğinin sadece haber vermekten ibaret olmadığını mesajında dile getiren Milletvekili Şahin Tin, aynı zamanda gazetecilik mesleğinin yorum yapmayı da gerektirdiğini belirtti.

“DÜNYANIN ÖNDE GELEN ÜLKELERİNDENİZ”

Şahin Tin; “Türkiye basın özgürlüğü konusunda ve en yeni iletişim teknolojileri ile sosyal medya, internet gazeteciliği gibi konularda dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Farklı kültürlerin, farklı seslerin kendini ifade edebilmesi ve fikirlerini özgürce söyleyebilmesi için ilk günden beri büyük mücadeleler verdik. Ancak fikir özgürlüğü konusunda yeterince mesafeler kat etsek de hala istenilen seviyeye ulaşabilmiş değiliz. Esasen Türkiye olarak geçmişte vesayet odaklarından onların medya aracılığıyla demokrasiyi, hukuku, seçilen hükümetleri baskı altına alma çabalarından çok çektiğimizi hepimiz biliyoruz. Geldiğimiz noktaya baktığımızda Türkiye artık bu ve benzeri yaklaşımlara prim vermemektedir” dedi.

“MİLLETİMİZİN GELECEĞİNE YOL ÇİZİYORSUNUZ”

Gazetecilik mesleğini icra edenlerin ülkemizde demokrasi standartlarının artmasına, kalkınmasına, güçlenmesine katkı sağladığının altını çizen Milletvekili Şahin Tin; “Amacı gerçekten habercilik olan gazetecilerimiz, şehrimizin ve ülkemizin ufkunu açmakta, milletimizin geleceğine güçlü bir yol haritası çizmektedir. Ülkemizin ve tüm insanlığın meselelerine kayıtsız kalmayıp yakından takip eden ve bu konuda söz söyleyebilen, katılımcı, gerçeklerden uzak olmayan yaklaşımlarla toplumun şeffaf bir şekilde medya organından haber alma özgürlüğünü sağlayan gazetecilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

 

“HASSASİYETLERİMİZ İSTİSMAR EDİLMEMELİ”

“Medyanın bağımsızlığını sağlamak için hukuki düzenlemeler başta olmak üzere birçok önemli adımı attık” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Tarafsız habercilik anlayışına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ancak toplumsal hassasiyetlerimiz de unutulmamalı. Başkalarının hak ve hukuku korunurken saygının esas alındığı toplumsal sorumluluğun göz ardı edilmediği haberciliği yaygınlaştırmanın önemi gazetecilik açısından her türlü bakışın üstündedir. Ortak hassasiyetlerimizi istismar eden dezenformasyon yaparak manipülatif haberlerle milletimizin birliğine, huzuruna, kardeşliğine ve devletimizin bütünlüğüne zarar verme girişiminde olanları görmek ve bunlara müsaade etmek anlaşılır gibi değil. Bu durum bizleri son derece üzmekte ve yaralamaktadır” dedi.

“BİZLERİN GÖZÜ KULAĞI SİZSİNİZ”

Gazetecilere çalışma koşullarının daha rahat olduğu, emeklerinin karşılığını aldıkları daha güzel günlere kavuşmaları temennisinde bulunan Milletvekili Şahin Tin; “Bizlerin gözü kulağı sizlersiniz. Topluma yaptığımız hizmetlerimizi ulaştıran en önemli unsur sizlerin kullandığı iletişim araçlarıdır. Sizlerin fikirleri ile aktarılan doğrular topluma yayılıyor, hatalar ise süratle gözden geçiriliyor. Bu bağlamda gazetecilerin kendini daha iyi geliştirebileceği basın ortamına kavuşmaları da son derece önem taşımaktadır. Bu anlamda bizler üzerimize düşeni yapmaktan bugüne kadar geri durmadığımız gibi bundan sonra da durmayacağız. Her ne gerekiyorsa yapacağız. Demokrasinin işleyişine katkıda bulunan, görevini hakkıyla yerine getiren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim