Bazı çevrelerin hoşgörüden nasibini almadığını, bunların topluma her daim kin ve nefret tohumları serpmeye çalıştığını belirten AK Parti İl Başkanı Necip Filiz; "Şiddetten arındırılmış, herkesin birbirine hoşgörüyle yaklaştığı bir dünya için Mevlana'nın sesine kulak vermek gerekir" dedi.
 

“ Mevlana bizim zihin coğrafyamızdaki bütün toplumların ortak bayrağıdır” diyen Başkan Filiz; “ Dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden birlik olmaya, kardeş olmaya, barışa ve hoşgörüye çağıran Mevlana, 13. yüzyılda yaşamış olmasına rağmen eserleri ve düşünceleri çağları aşmış, merhameti ve koşulsuz insan sevgisiyle sadece İslam alemini değil, diğer dinlerdeki insanları da kendine hayran bırakmıştır" ifadelerini kullandı.
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Şeb-i Arus - Mevlanayı anma günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları söyledi:
Her dilden, her renkten ve her dinden insanları kucaklayan çağın en büyük filozoflarından biri Hz. Mevlana, 13. yüzyılda tüm insanlığa yaptığı çağrıyla, aşk, sevgi, hoşgörü ve birlik olmaya dayanan bir hayat felsefesinin yerleştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır. 
Hz. Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" söylemi bunun en büyük göstergesidir. "Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol" söylemiyle insanlığı dürüstlüğe ve doğruluğa çağıran Hz. Mevlana'nın, günümüzde halen değerinden hiçbir şey kaybetmemiş bu evrensel öğretileri dünyamızı ışığıyla aydınlatmaya devam etmektedir.
Hz. Mevlana’nın öğüt niteliğinde olan her bir söylemi, her bireyimiz için yol gösterici bir klavuz niteliğindedir. Günümüzde insanlar arası hoşgörünün azalması, birlik ve beraberliğin sarsılması, savaşların artması münasebetiyle Hz. Mevlana’nın felsefesine olan ihtiyaç artmaktadır.
17 Aralık Hz. Mevlânâ’nın Büyük Sevgili’ye kavuştuğu gecedir. Şeb-i Arus kelimesi “Düğün Gecesi” demektir. Mevlana ölüm gününü “Hakk’a vuslat” yani “Yaratana Kavuşma” (Düğün Günü-Gecesi) saymıştır, “Herkes ayrılıktan bahsetti, bense vuslattan” der. Ölüm Mevlana için kişinin aslına dönüşü, kaynağının ilahi bir cevher olması nedeniyle “Allah’a dönüş” olarak yorumlar.
Aklımızı bilgiyle donatan, kalplerimizi umutla yeşerten, gönüllerimizi sevgiyle fetheden Mevlana Celaleddin-i Rumi, 743. Vuslat yıldönümünün; millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğe, dünya barışının tesisine vesile olmasını temenni ederim. O’nun tasavvufu, irfan, hakikat ve aşk âleminde olgunlaşmak, her kim ve ne olursak olalım bizleri davet ettiği dost meclisinde buluşmak umuduyla, Mevlana Haftasını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Editör: TE Bilişim