Milletvekili Ök; kamu kurum ve kuruluşlarımızın pek çok konuda ihtiyaç duyduğu kanuni düzenlemeleri içeren, vatandaşlarımızın çeşitli alanlardaki hizmet sunumlarına günümüzün teknolojisinin verdiği imkânlar doğrultusunda güvenle ve daha kolay erişebilmesini sağlayan ve özellikle 2020 yılı içinde meydana gelen doğal afetler sonucu afetzede vatandaşlarımızın yaşayabilecekleri hak mağduriyetlerinin önlenmesi adına önemli bir kanun teklifinin yasalaştığını kaydetti.


“Afetzede Vatandaşlarımıza Destek Sağlıyoruz”
Ök; “Maalesef bu yıl Manisa, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli ve Van'da depremler yaşadık. Bu depremden zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilebilmesi için depremlerde zarar gören ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı fen heyetlerince tespit edilmiş yıkık, ağır veya orta hasarlı konut, ahır ve iş yerlerinden hak sahibi olan afetzede vatandaşlarımıza destek sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.


“Gurbetçi Vatandaşlarımıza, Emeklilikte Çalışma İmkânı Getirdik”
Ök; “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza part time olarak tanımlanan işlerde çalışma imkânını getirdik. Bu vatandaşlarımız burada emekli oldukları için orada bu işleri yerine getiremiyorlardı. Bunun da önünü açtık. Bu kapsamda çalışan vatandaşlarımıza aylık bağlanabilecek, aylık alanların ise aylıkları kesilmeksizin ödenmesine devam edilecek.” ifadelerini kullandı.


“Abonelik Sözleşmeleri Teknolojiye Uyumlu Olarak Yapılabilecek”
Son dönemlerde teknolojinin gelişmesi ve Covid-19 salgınıyla birlikte birçok hizmetin artık elektronik ortamda verilmeye başlandığına dikkat çeken Milletvekili Ök; "Kredi ve banka kartı, faktöring, finansal kiralama ve GSM operatörlerinin abonelik sözleşmelerinin artık elektronik olarak uzaktan yapılmasının önünü açtık." dedi.


Ök, tütün alanında yapılan düzenlemeyi; “Yetkisiz tütün üreten üretici ve çiftçiler, yetki belgesi almaksızın bu işi yapmaları halinde yaptırımlara maruz kalıyordu. Bu yaptırım 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecekti. Bunu bir yıl uzattık. Bu süre içerisinde de bu bölgelerde üretici kooperatifleri kuracağız. Çiftçilerimiz, ürünlerini bu kooperatiflerde satabilecektir." şeklinde açıkladı.
Kamu kurum ve kuruluşları ile kamu sermayeli bankaların finansman ihtiyacına yönelik düzenlemelerin yapıldığını, ödenmeyen çek bedellerine ilişkin olarak borçlunun ödeme imkânının, alacaklının da tahsil imkânının güçlendirildiğini, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde iç kontrol sisteminin kanunen oluşturulduğunu ve iç denetçilerin özlük haklarının belirlendiğini belirten Ök; “İhtiyaç duyulan her alanda Ülkemiz ve Milletimiz için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilip yasalaşan bu kanunun, Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim