AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’deki 14 Bin 690 süt üreticisine aktarılacak olan 2020 yılı Ocak, Şubat, Mart dönemi çiğ süt destekleme ödemesinin üreticilerin hesaplarına bugün aktarılacağı müjdesini verdi. Milletvekili Şahin Tin, çiğ süt üretimi gerçekleştiren üreticilerin TC kimlik numaralarına bakılmaksızın tamamının hesabına 24 Temmuz 2020 Cuma günü saat 18.00’da tek seferde ödemenin yapılacağını duyurdu. Şahin Tin; “Tarım, Gıda ve Hayvancılık sektöründe dünyaya örnek teşkil eden önemli bir konumdayız. Ülkemizin bu konumunu daha üst noktalara taşımak için bize düşen, sorumluluğumuzu yerine getirmek ve Denizlili üreticilerimizi desteklemeyi sürdürmek” dedi.

 

“ÜRETİCİLERİN HESAPLARINA AKTARILIYOR”

 

Milletvekili Şahin Tin, Türkiye hemen her alanda hızla gelişip büyürken Denizli’nin de bu büyüme hızına ayak uydurduğunu söyledi. Şahin Tin; “Tarım, Gıda ve Hayvancılık sektörü emek yoğun bir sektör. Çiftçilerimiz, alın teriyle kar kış demeden, sıcak dinlemeden, tarlada, bağda bayırda, kırda, otlakta, arazide hemen her yerde üretime katkı sunmanın derdinde. Bu tablo takdire şayan bir durumdur. Yoğun efor sergileyerek anasının ak sütü gibi helal lokma peşinde koşan üreticilerimize destek olmak da bizim boynumuzun borcudur. Bu cihetten bakıldığında bizler üreticilerimizin haklarını koruma konusundaki hassasiyetimizi hep muhafaza ettik. Her dönem olduğu gibi 2020 yılı 3 aylık dönem içinde; Acıpayam, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerimizde kısacası şehrimizin her köşesinde süt üretimiyle iştigal eden toplam 14 Bin 690 üreticimizin yaklaşık 120 Milyon 94 Bin 807 litre sütü için toplamda 15 Milyon 772 Bin 33 TL destek ödemesi hesaplarına bugün aktarılıyor. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

“HAYVAN VARLIĞINI, SÜT VE YUMURTA ÜRETİMİNİ ARTIRDIK”

 

AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin hayvan varlığını, süt ve yumurta üretimini ciddi oranda artırdıklarını ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye olarak hayvan varlığımızı büyükbaşta 10 milyondan 18 milyona, küçükbaşta 32 milyondan 49 milyona çıkardık. Yumurta üretimimizi 11,5 milyar adetten 20 milyar âdete yükselttik. Süt üretimimizi 8,5 milyon tondan 23 milyon tona çıkardık. Çok şükür ülke olarak hayvancılık sektöründe oldukça iyi bir noktaya ulaşmış durumdayız. Daha iyi noktalara ulaşmak için atılması gereken tüm adımları kararlılıkla atmaya üreticilerimizi desteklemeye aynı süratle devam edeceğiz” dedi.

 

“TARIM SEKTÖRÜNDE KENDİNE YETEN KONUMDAYIZ”

 

Tarım sektöründe kalıcı, köklü projelerin desteklenmesi ve süratle hayata geçirilmesi için hassasiyet gösterdiklerini ve daha dikkatli adım attıklarını ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Ülkemizin tarla ürünleri üretimi son 18 yılda rekor kırdı. Tarım hasılasını 18 yılda 37 milyar TL’den 275 milyar TL’ye, tarım ürünleri ihracatının 3,7 milyar Dolardan 18 milyar Dolara yükselttik. Dünyanın pek çok ülkesinde temel ihtiyaçların karşılanması ile ilgili marketlerde ve satış alanlarında raflar boş kalırken çok şükür Türkiye’de Kovid-19 salgınının yaşandığı en zorlu süreç de dâhil olmak üzere hiçbir zaman böyle bir sıkıntı yaşanmadı. Türkiye olarak bugün tarım ve hayvancılık sektöründe ve gıda üretiminde kendine yeten bir ülke olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bize düşen ülkemizin tarımsal imkânlarını, potansiyelini değerlendirmek ve sonuna kadar milletimizin kullanımına sunmaktır. İnşallah bu doğrultuda üreticilerimizi desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim