TBMM’nin 27. Dönem 3. Yasama yılı bugün başladı. Yeni yasama yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Şahin Tin, yargı paketi başta olmak üzere, uluslararası sözleşmeler ve ticari hayatta yaşanan tıkanıklıkları aşacak birçok düzenlemenin bu yasama yılında yapılacağını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye olarak Parlamentonun ortaya koyduğu irade ile geleceğe daha emin adımlarla ilerliyoruz. Anadolu’nun her bir köşesinden milletimizin oylarıyla seçilerek Meclise gelen milletimizi temsil eden milletvekili arkadaşımız ülkemizin ve milletimizin refahı için her süreçte kararlılıkla elini taşın altına koymanın gayretinde oluyor. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Gazi Meclisimizde, milletimizin beklentilerine cevap olacak adımları atmaya, kararları almaya ülkemizin önünde engel teşkil edecek nitelikte duran taşları sırasıyla kenara koymaya devam edeceğiz. Millet iradesinin gücünü ortaya koyan temel unsur Gazi Meclisimizin onurlu ve dik duruşudur. Gazi Meclisimizin varlığına güç katacak, milletimizin geleceğe olan inancını tazeleyecek hiçbir yürüyüşün yarım kalmaması için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Adalet ve güven sistemini ayakta tutacak, hak ve özgürlüklerin temelini daha da sağlamlaştıracak, dış politikada gücümüze güç katacak hamleleri gerçekleştirmeye inşallah bu dönemde kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

“YENİ ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ”

Gümrük kanunu başta olmak üzere ticarete katkı sunacak, ticari faaliyetleri kolaylaştıracak birçok düzenlemenin de bu dönem başta komisyonda ardından Genel Kurulda görüşüleceğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Önceki dönemlerde olduğu gibi 27. dönemin 1 ve 2. yasama yıllarında da ülkemizin ve insanımızın refahını sağlayacak, birçok düzenlemeyi hayata geçirdik. Ülkemizin önünde sorun teşkil eden meselelerin çözümünü ele almaya yeni dönemde de devam edeceğiz ve yeni çözümler üretmeyi sürdüreceğiz. Sektörlerimizin gelişen dünyanın şartlarına uyumlu hale gelmesi ve rekabet gücünü daha da artırması için tüm gücümüzle çalışmaktan geri durmayacağız. Ekonomide yaşanan onca olumsuz dalgalanmalara rağmen çok ciddi bir noktaya ulaştık. Ekonomimiz düzlüğe çıktıkça tehditler ve saldırılar şiddetini artırmaya başladı. Biz de gelen ve muhtemel gelmesi beklenen saldırılara karşı riskleri en aza indirebilmek için kararlı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Bu manada Gazi Meclisimiz de milletimizin verdiği yetkinin hakkını verecek ve Milletvekili olarak üzerimize düşeni yapmanın gayretinde olacağız” dedi.

“ŞEHRİMİZE GELECEK YATIRIMLARI TAKİP EDİYORUZ”

Yeni dönemde Denizli’nin çözüm bekleyen meselelerine de neşter vuracaklarını ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Şehrimizin geleceği ile planlaması yapılan hususlarla ilgili hızla çözümler üretmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar Denizli’mize kazandırdığımız eserlerimiz ortada. İnşallah yeni dönemde de bekleyen yatırımları harekete geçirdiğimizde daha güzel ve güçlü bir Denizli hayalini hep birlikte yakalamış olacağız. Acıpayam, Çardak ve Bozkurt ilçelerimizde yaşanan depremler sebebiyle alınması gereken tedbirleri ve önlemleri yasal düzenlemeyle aşacağımıza inanıyorum. Bakanlıklarımızın yatırım programlarında yer alması gereken hizmetlerin takibini yapacak ve bu şehrin kıymeti olarak milletimizin emrine sunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Başta Makine İhtisas OSB’nin kurulumu olmak üzere, tarım, ticaret, eğitim, ulaşım, sağlık, turizm ve daha nice hizmet alanlarındaki yatırımları da Denizli’de hemşehrilerimizin hizmetine sunmanın gayretinde olacağız” dedi.

“MİLLİ ÇIKARLARIMIZI KORUYACAĞIZ”

Milletimizin beklentilerini gerçekleştirme adına her ne gerekiyorsa yapmaktan geri durmayacağımızın özellikle bilinmesini istiyorum” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Çok daha aydınlık bir geleceğe ülkemizi taşımak için tavizsiz mücadelemiz sürecek. Milli çıkarlarımızın korunması adına her ne gerekiyorsa yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Tarihi birikimimizi yarınlara taşımak bizim omuzlarımıza yüklenen ağır bir sorumluluk, bu sorumluluğun hakkını vermek için var gücümüz ile çalışacağız ve her ne gerekiyorsa yapmanın gayretinde olacağız. Ülkemize yönelik her türlü saldırıyı görüyor ve yaşıyoruz. Nasıl saldırırlarsa saldırsınlar bizler milli gücümüz çerçevesinde hiçbir meseleyi kriz seviyesinde bekletmeyecek çözüm geliştirmeye devam edeceğiz. Başka anlayışlar gibi mangalda kül bırakmazcasına nutuklar atmak yerine, çözümler geliştirmeye, istismarların önüne geçmeye ve haklı gördüğümüz her hususta sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

“İNSANİ DRAMLARA KARŞI ASLA KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ”

“İstiklalimizi her koşulda korumaktan taviz vermeyeceğimizin özellikle bilinmesini isteriz” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Ülkemizin güvenliğini tehdit eden hiçbir unsura karşı sessiz kalmamız beklenemez. Yeni dönemde sınırlarımızda ülkemize yönelik tehdit oluşturan unsurlara ve terör odaklarına yönelik devletimizin atması gereken tüm adımların önünü açmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bölgemizde yaşanan gelişmelere, insani dramlara dünya sussa ve kayıtsız kalsa da bizler asla kayıtsız kalamayız. İnşallah en kısa sürede uygun şartlar ve koşulları oluşturacak hükümet politikamız gereği ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine dönmelerini sağlayacağız. Yerli ve milli büyüme sürecimizin önünde engel teşkil edecek unsurları yasal düzenlemelerle rahatlatmaya ve güçlü Türkiye idealine doğru koşmaya hep birlikte devam edeceğiz. Bu vesileyle 27. dönem 3. Yasama yılının ülkemize, şehrimize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim