AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk milleti’nin, 15 Temmuz'da binlerce yıllık tarihinde, defalarca yaptığı gibi kutsallarını korumak uğruna canını vermekten çekinmeyeceğini gösterdiğini belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz;  15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır dedi.

“15 Temmuzda,  meydanlara koşan her vatan evladı, uğrunda ölümü göze aldığı milli değerlerimizi, demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı ölümsüzleştirmişlerdir” diyen Başkan Filiz; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:

 Üzerimizde hain emelleri olan devletlerin maşası olan FETÖ’cü yapılanmalar, ülkemizde kaos ve kargaşa ortamı yaratmak isteyerek bu milletin bağımsızlığına, demokrasisine göz diktiler.  Fakat millet olarak el ele vererek bayrağımıza, devletimize ve vatanımıza sahip çıktık. O kara geceyi aydınlatan, vatanına sahip çıkan milletimiz oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir darbe direnişi başladı. Kahraman milletimiz,  FETÖ’cü hainlere karşı göğsünü kurşunlara siper ederek bu kalkışmaya izin vermedi.

O gece genci yaşlısı, kadını erkeği, Türkü, kürtü, lazı çerkezi, alevisi sünnisi el ele sırt sırta, omuz omuza vererek hep beraber gazaya yürüdü.

Onların tanklarına, toplarına, tüfeklerine karşı; Milletimizin Allah inancı, vatan aşkı ve iman dolu kalplerinden başka bir şeyleri yoktu. Düşman demir yığınları ile elde edeceği zafere öyle körü körüne inanmıştı ki her şeyi göze alan insanların üzerinden tankla geçecek kadar kan bürümüştü gözlerini.

Bizi bölmek kutuplaştırmak isteyen tüm güçler gördüler ki milletimiz gerçekten büyük ve asil bir millettir. Birliğini, beraberliğini, kardeşliğini güçlü tutan bir Türkiye’de huzurun, istikrarın, kalkınmanın önünde hiçbir engel olamaz.

15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak, sadece şehitlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize değil, tarihimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur.

Demokrasi şehitlerimiz, tarihin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştiler. İnşallah bu millet böyle bir tehlikeyi bir daha yaşamaz.

Milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hayırlı, uzun ömürler diliyorum.

Editör: TE Bilişim