Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki, Mimarlar Odası ziyaretinde hem kente, hem de turizme değer katacak iki projesini paylaştı. Pamukkale’de sanat parkları yapacak Örki, büyük eksikliği hissedilen Pamukkale Orkestrası’nı kuracak.

Denizli'de farklı sektörlerden oda ve derneklerle buluşmalarına devam eden Cumhur İttifakı Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki, Mimarlar Odası Denizli Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı Serdar Alayont ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada Örki katılımcılara proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Katılımcı mimarların sorularını cevaplayan Başkan Adayı, istek ve sorunları da not aldı. Pamukkale'ye değer katacak bir mimari hedeflediklerini belirten Örki, "İlçemizin tarihi özelliklerinin bilincinde olarak kentimizin göze hitap edecek bir siluete kavuşmasını amaçlıyoruz. Bunun için Dünya'daki örneklerine bakarak sizlerle elbirliğiyle bu ilçeye mimari ve görsel anlamda değer kazandıracağız" dedi.

PAMUKKALE'DE SANAT RÜZGÂRLARI ESECEK

Pamukkale İlçesi'nin canlı ve yaşayan bir kent haline gelmesi için hayata geçirecekleri sanatsal projelerden bahseden Örki,"Pamukkale İlçemizin cadde ve sokaklarını neşeli ve yaşayan bir hale dönüştürmeyi amaçlıyoruz. İstiyoruz ki sokak kültürü artsın, insanlarımız evlerinde televizyon başında oturmak yerine sokağa insin, sosyalleşsin. Bunun için ise vatandaşlarımızın sosyalleşebileceği, eğlenceli faaliyetlerde bulunacağı hizmetleri gerçekleştirmeliyiz. Bu kapsamda Pamukkale Belediyesi olarak İlçemize Sanat Parkları ve Pamukkale Orkestrası'nı kazandıracağız. Sanat Parkları tüm sanatçılarımızın özgür bir şekilde çalışma yapacakları, sanat üretecekleri bir özellikte inşa edilecek. Ressamlarımız resim yapıp sergileyebilecek, grafiti sanatçılarımız ister kaldırımları, isterse de parkımızda bulunan duvarları istediği gibi kullanabilecek. Bir diğer tarafta müzisyenlerimiz sanatlarını insanların beğenisine sunabilecek, tiyatrocular skeçlerini yine bu parkta sergileyecek. Aynı zamanda dans sanatıyla uğraşan vatandaşlarımız da bu parkımızda en güzel gösterilerini icra edebilecekler. Bu parkımızın her bir köşesi sanat ve sanatçıyla dolu olacak" diye konuştu.

PAMUKKALE ORKESTRASI SOKAKLARA NEŞE KATACAK

Pamukkale Belediyesi tarafından kurulacak Pamukkale Orkestrası hakkında detaylar veren Başkan Adayı Örki,"Sokaklarımızda, caddelerimizde ve parklarımızda yine sanatın o eşsiz lezzetini vatandaşlarımıza ulaştırmak için Pamukkale Orkestrası'nı hayata geçireceğiz. Orkestramız İlçemizin farklı semtlerinde ve parklarında konserler düzenleyecek. Özellikle yaz akşamları ve tatil günlerinde vatandaşlarımız ansızın Pamukkale Orkestrası'nı karşısında bulacak ve sürpriz bir konserle buluşacak. Bu projemiz de yine sanat dolu bir tarihe sahip kentimize önemli bir kimlik kazandıracak. Sokaklarımız ve parklarımız capcanlı bir hale kavuşacak. Tüm gerçekleştirecek olduğumuz bu projeler şehrimize gelen turistleri kent merkezine çekmeye önemli katkı sağlayacak" dedi.

Editör: TE Bilişim