AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin İşçi Sendikalarının kuruluş yıldönümü nedeniyle Hak İş’e bağlı Öz Orman İş bölge Başkanlığını ziyaret etti. Şahin Tin; “Demokrasi tarihimizi güçlü kılan en önemli etkenlerden birisi de sendikalarımızın verdiği mücadeledir” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, işçi sendikalarının kuruluş günü vesilesiyle Hak-İş’e bağlı Öz Orman-İş Sendikası Denizli Bölge Başkanı Halil Turan’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Milletvekili Şahin Tin, tarihte çok eski zamanlardan beri, çalışanlarla çalıştırılanlar arasındaki ilişkiler gündeme gelmişse de, bugünkü manada işçi hareketleri, sendikalar, işçi-işveren ilişkileri sanayi devriminden sonra ortaya çıktığını söyledi.

İdeal toplumun oluşmasında sendikalara önemli görevler düştüğüne dikkati çeken Milletvekili Şahin Tin, “Bugün Sendikalar Türkiye’nin gelişmesine ve güçlenmesine, toplumsal dönüşüm sürecine büyük katkı vermektedirler. Bu manada cesur ve kararlı adımlar atarak toplumun vicdanı olmak ciddi sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Bireylerin toplumsal güce ortak olabilmesi için sendikaların gayretini yok sayamayız. Emek ve alın teriyle ayakta kalma mücadelesi veren işçi kardeşlerimizin ülkemizin var olma ve başarıyla büyüme süreçlerine sağladıkları katkı da takdire değerdir. Çalışma hayatını yakından ilgilendiren kalıcı düzenlemeleri süratle yerine getiriyoruz. Emeğiyle ülkemize güç veren kardeşlerimizin temsilcisi olan sendikalarımızın konularıyla yakından ilgileniyoruz. Bu manada Hak İş sendikamızın da yakından takip ettiği taşeron, geçici ve mevsimlik işçilerimizin taleplerine ilişkin çözüm önerileri doğrultusunda gerekli olan adımların atılması için gayretimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha tüm işçi sendikalarımızda üye olan emekçilerimizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

 

Hak İş Denizli İl Temsilcisi ve Öz Orman İş Bölge Başkanı Halil Turan, Milletvekili Şahin Tin’in sendikaya gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. İşçilerin sorunlarını ve çözümlerine ilişkin önerilerini de aktaran başkan Turan, “Sendikal çalışmaların ilk ışığının yakıldığı günün yıldönümünde sendikamızı ziyaretiniz bizim için son derece anlamlı. Sendikamız adına ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim