AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 5 Aralık 1934 tarihinden bu yana Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanan bu anlamlı gün dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
“ Kadın elinin değdiği her yerde ve her işte başarı vardır, kalite vardır, saygınlık vardır” diyen Başkan Filiz; Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını kullanarak siyasi hayatın içinde ne kadar çok yer alırsa, siyasi hayatın o kadar nezaket ve zarafet kazanacağını belirterek; Kadınların her meslekte ve özellikle siyasi hayatta daha çok ve daha etkin yer alabilmelerinin yönetimde ve siyasette kaliteyi beraberinde getireceğini söyledi.
Türk toplumunda kadının saygın bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

TÜRK TOPLUMUNDA KADIN SAYGIN BİR YERE SAHİPTİ
“Türk toplumunun gelişip yükselmesinde kadınlarımızın katkısı büyük olmuştur. Gerek Cumhuriyetin kuruluşundan önce, gerekse sonra başarıları ile tarihe geçen analarımız bu günlere gelmemizi sağlamışlardır. Orta Asya’da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahipti. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Kurtuluş Savaşı yıllarında, erkeği cepheye giden Türk Kadını, çocuğunu yetiştirmiş ve evinin geçimini sağlamıştır. Hatta silâh ve cephane taşıyarak savaşa katılmıştır. Bu davranışı ile Türk Kadını, Türk toplumundaki önemli yerini bir defa daha ispat etmiştir. 15 Temmuzda’da darbecilere karşı ön saflarda hanım kardeşlerimiz vardı.
KADINLARIMIZ İÇİN EN ÖNEMLİ MÜCADELEYİ AK PARTİ VERMİŞTİR
AK Parti hükümeti olarak, gerçekleştirdiğimiz icraatlarla, TBMM de çıkardığımız yasalarla kadın haklarının uygulamaya geçirilmesi adına önemli mesafeler alınmıştır. Hükümetimizin göreve gelmesiyle birlikte kadınlarımız aktif siyasette daha fazla yer almış, mecliste milleti temsil eden kadın vekil sayısı giderek artmıştır. Kadının toplumun her kademesinde karar alma mekanizmalarına katılabilmesi için tüm eksiklikler AK Parti hükümeti döneminde tek tek ele alınmıştır. AK Parti iktidarı döneminde "Güçlü insan - Güçlü Aile - Güçlü Toplum" için, kadınlarımızın refahı ve sosyal hayatta karşılaştığı tüm engellerin ortadan kaldırılması vazgeçilmez kabul edilerek, cinsiyet ve fırsat eşitliğinin hukuki düzenlemelerle birlikte toplumun tümünü kapsayan zihinsel bir dönüşüme de ihtiyaç duyduğu anlayışı ile harekete geçilmiştir
DÜNYANIN EN BÜYÜK KADIN ÖRGÜTLENMESİYİZ
Kadına pozitif ayrımcılığı benimseyen AK Parti hükümeti, kaynakların eşit bir şekilde kullanıldığı, nimetlerin ve külfetlerin eşit bir şekilde paylaşıldığı bir dünya düzeni ve bir ülke düzeni için mücadele etmektedir. AK Parti olarak, bugün milyonlarca üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütlenmesiyiz. Kadın erkek eşitliği, kadına şiddet, kadının korunması gibi konularda çok sayıda yasal değişiklik hükümetlerimiz dönemlerinde yapıldı. Biz bunlarla övünürken başımızın tacı olan kadınlarımızla ilgili çalışmalarımıza daha da devam edeceğiz

ONLAR, ALLAHÜ TEÂLÂ’NIN BİZLERE EMANETİDİR
Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar
Kadınlarımızı yüceltmek hem insanlığa hem de milletimize yakışır en kutsal vazifelerimizdendir. Nitekim dinimizde dahi kadına olan yaklaşımda dikkatli, kadına değer verilmesi yönünde özverili olmamız buyrulmaktadır. Kesin ve kati çizgilerle kadınımızın korunması emredilmektedir. Cennetin annelerimizin ayaklarının altında olduğunu vurgulayan Peygamber Efendimiz “ Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü Teâlâ’nın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!” demiştir.
Bir konuşmasında; “Türk kadınının dünyanın en aydın, en faziletli ve en ağır kadını olması gerektiğini belirten Atatürk “Bizim dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir. Allah’ın emrettiği şey, erkek ve kadının beraber olarak ilim ve bilgiyi kazanmasıdır.” sözü ile toplum hayatında kadının önemini belirtmiştir.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi “İnanıyorum ki, geleceğin güvenli, huzurlu, adil ve müferrih dünyasını yerkürenin her köşesindeki kadınlarımızla birlikte kuracağız.”
Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, hayatın bütün yükünü beraber sırtladığımız, sergiledikleri başarılarla bize ilham veren kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilişinin 84. yıl dönümünü kutluyor, istiklal savaşımızda,15 Temmuzda ve ülkemizin savunulmasında, bugünde kahramanca mücadele eden kadın kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. ”

Editör: TE Bilişim