AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, özel bir gazete ve televizyon kanalına verdiği röportajla anayasa değişikliği ve yapılacak olan referandum ile ilgili değerlendirmeler de bulundu. Şahin Tin; “Türkiye, ekonomik ve siyasi anlamda istikrarlı, sürdürülebilir bir sisteme doğru adım adım ilerliyor ve geleceği için ‘evet’ diyerek yeni bir sayfa açıyor” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, anayasa değişikliği ve yapılacak olan referandum sürecine ilişkin özel bir gazete ve televizyon kanalına röportaj verdi. Yeni Anayasa’nın ve Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Şahin Tin, yeni sistemin Türkiye’ye özgü hazırlandığı ve milli iradeyi güçlendiren bir sistem olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliği ile başta parlamenter sistem olmak üzere yasama, yürütme ve yargının bağımsız hale getirileceğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye artık krizler ülkesi olmamalı. Bunun için kalıcı tedbirler almamız gerekiyor. Seçim krizleri, hükümet krizleri gibi yaşanan krizler yıllarca bize zaman kaybı yaşattı ve bizleri birbirimize düşürdü. Bugün Türkiye bu değişimle geleceğine yeni bir sayfa açıyor. Türkiye istikrarlı, sürdürülebilir bir sisteme doğru adım adım ilerliyor. Hiçbir şey değiştirilmez değildir. Yüzyılı aşan sistemle artık geleceğimizi tıkamanın bir anlamı yok. Yeniden büyük Türkiye’nin inşasını inşallah partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile sağlayacağız. Günümüz koşullarına kör ve duyarsız bir sistemle bu ülke yönetilemez. Bugün ülkemiz ve gelecek nesillerimiz için gerekli ve ihtiyaç olan neyse onu mutlaka yapmak zorundayız. Bu nedenle ekonomik ve siyasi anlamda güçlü bir Türkiye için yeni Anayasa’ya ‘evet’ demek bir gerekliliktir” dedi.

 

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR YENİLİK

Gelişmiş ve demokrasisi güçlü bir sisteminin oluşması için partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin vazgeçilmez bir gerçek olduğunu belirten Şahin Tin; “Demokrasisi güçlü, gelişmiş ve sağlam temeller üzerine oturan, sürdürülebilir ekonomi ve siyaset için bu yeni sisteme ihtiyaç var. Barış ve huzurun tesisi ile güçlü bir Türkiye için artık bu kararlar alınmalı. Türkiye sadece gelişen değil aynı zamanda geleceğini de kendisi tayin eden bir ülke konumuna ulaşmak mecburiyetindedir. Bu nedenle Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini de içinde barındıran anayasa değişikliğine milletçe ‘evet’ dememiz gerektiğini inanıyorum. Çünkü bu mesele siyasi bir mesele değildir. Türkiye için yapılması gereken önemli bir yeniliktir” dedi.  

Editör: TE Bilişim