Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi normal sezonunun 11. hafta karşılaşmasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi, sahasında ağırladığı Fenerbahçe Beko’yu 80-77 mağlup ederek ligdeki 5. galibiyetini aldı.

Yukatel Merkezefendi Belediyesi başatrenörü Zafer Aktaş, alınan galibiyetin ardından mikrofon karşısına geçti.

Zafer Aktaş, görüşlerini şu cümlelerle ifade etti: “Bildiğiniz üzere Fenerbahçe Beko hem ligimizin, hem de EuroLeague’in en iyi takımlarından biri. Bizim gibi bir takım için Fenerbahçe’yi yenebilmek çok değerli. Bugün tüm oyuncularım özveri ve öz güvenle oynadılar. Aslında geçen hafta TOFAŞ karşısında da 35 dakika iyi basketbol oynamıştık. Son 5 dakikada basit top kayıpları ve müdafaa hataları nedeniyle maçı kaybetmiştik.

Bugün ise farkı 24’e kadar çıkardık ama sonuçta rakibimiz Fenerbahçe’ydi, basit hatalar yaptığınız zaman anında cezalandırıyorlar. Yine de maç sonunda oyunu iyi kurguladığımızı düşünüyorum, topu sürekli doğru oyuncularla buluşturduk. Ayrıca iyi savunma yaptık. Sonuçta kazandığımız için çok mutluyuz, bizim için çok değerli bir galibiyet. Fenerbahçe Beko’ya da sezonun kalan kısmı için başarılar diliyorum"

Editör: Tahir Aygün