Denizli Haber - Açıköğretim Lisesi sınavları bu ay itibariyle çevrim içi (online) olarak yapılmaya başlandı. Sınavlara ter döken öğrenciler, bugün sona erecek sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. İşte, söz konusu duruma dair tüm bilgiler...

AÖL SINAVLARI İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

MEB tarafından 1. dönem açık lise sınavları 9 Aralık'ta başladı ve sınavlar için son gün de 20 Aralık olarak belirlendi.

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bir zaman paylaşımı gelmedi ancak önceki dönem sınav sonuçları 10 gün içerisinde paylaşılmıştı.

1.DÖNEM AÖL SINAVLARI İPTAL Mİ?

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen sınavlarda kopya girişimi direkt olarak tespit ediliyor. Bu durumda adayın sınavı da geçersiz sayılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kopya çekenler tespit edildi. Bunun üzerine kopya çektiği belirlenen öğrencilerin sınavı iptal edildi. Bakanlık, sınavın uygulandığı sistem üzerinden her öğrencinin hareketini görüntülüyor.

Bunun yanı sıra öğrencinin sınav esnasında, bilgisayar ekranında yaptığı tüm işlemler yine sınav sistemi üzerinden kayıt altına alınıyor.

Öğrenci, sınav ekranı dışında başka bir uygulama ya da ekrana geçiş yaptığındaysa bu belirleniyor ve öğrencinin sınavı sistem tarafından anında iptal ediliyor.

Editör: Tahir Aygün