Denizli Haber - Kutup Ayısı Dalış ve Doğa Sporları Kulübü eğitmenleri tarafından düzenlenen eğitim programında PAÜ Arkeoloji Bölümü öğrencilerine verilen teorik bilgilendirmeden sonra Antalya Kaş ilçesinde sığ su ve derin su dalış uygulaması yapıldı.

Arkeoloji Bölümü Arkeoloji Eğitim Laboratuvarı Arkeoloji Seminer Odasında yapılan teorik eğitime Su Altı Arkeolojisi ile ilgilenen öğrenciler katıldı ve çeşitli çalışmalarda yer aldılar.

Arkeoloji Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Koray Alper düzenlediği eğitimle ilgili şunları ifade etti: “Su Altı Arkeolojisi ile ilgili yapılacak proje ve iş birlikleri sayesinde öğrencilerimize üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde Su Altı Arkeolojisi eğitimlerini daha erişilebilir kılmak hedeflerimiz arasındadır. Bu sayede öğrenciler bölümümüzden almış oldukları eğitimin yanı sıra,  ​su altı ve antik dönem denizcilik eğitimi sayesinde hem ulusal hem de uluslararası tüm kara ve su altı kazılarında yer alabileceklerdir. Eğitimlerin teorik aşaması için Arkeoloji Bölümü Arkeoloji Eğitim Laboratuvarı’nı kullanmamız için izin veren Arkeoloji Bölümü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve özellikle Rektörümüz Sayın Ahmet Kutluhan’a, eğitime büyük bir özveri ve ciddiyetle katılan öğrencilerim Nurseli Avcı’ya, Birgül Eker Akan’a, Halil Türkata’ya, Damla Yıldız’a, Neşe Tümbul’a, Emrah Bozkurt’a son olarak da verdikleri kaliteli eğitimler için başta Fatih Albayrak olmak üzere tüm Kutup Ayısı Dalış ve Doğa Sporları Kulübü eğitmenlerine teşekkür ederim.”

Editör: Tahir Aygün