İlginç olay Denizli’de yaşandı. Pamukkale ilçesi Halk Caddesi’nde bulunan 8 katlı Yükseliş Apartmanı’nda 21 daire bulunuyordu.  2019 yılında apartman sakinlerinden asansör tamiratı yapılmak üzere para toplandı. Denizli’deki bir firma asansörü yaptı. İddiaya göre apartmanda yaşayanlardan bazıları o firmaya kendi payına düşen ödemeyi yapmadı. Firma da 2019 yılının son aylarında icra yoluyla asansörü kullanıma kapattı.


Apartman Yöneticisi bu kez de farklı bir firmayla anlaştı. Asansörün yapılması için apartman sakinlerinden 2. kez para toplandı. Firma apartmana gelip asansörü çalıştırdı. İddiaya göre asansör bozuk olmadığı halde yapılmasına karşı çıkan bazı komşular parayı ödemeyi reddetti. İkinci firmada icraya verdi.


Olayın ardından apartman yöneticisi değişti. Yeni yönetici Zekiye Çelebi oldu. Çelebi, ayladır çalışmayan asansöre bakması için bir asansörcü çağırdı. 8. Katta bulunan makine dairesine çıktıklarında gördükleri karşısında şok yaşadı. Çünkü asansörün çalışmasını sağlayan mekanizma çalınmıştı.


21 DAİRELİK APARTMANDA 5 AİLE KALDI!
Çelebi, yetkili yerlere başvurdu ve olayı yargıya taşıdı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çelebi; “Bu herhangi bir hırsızın çalabileceği bir şey değil. Bu işi bilen birileri yapmış. Çok mağdur durumdayız. Ben 30 yıldır bu binada yaşıyorum. 21 daire vardı bu apartmanda. Şimdi binada kimse kalmadı. 5 aile kaldık. Asansör çalışmadığı için herkes bir bir evini bırakıp gitti. Merdivenlerden çıkamıyoruz. Binamızda hasta olan komşularımız var. Çok zor durumdayız. Bizi bu duruma düşürenlerin bir an önce yakalanmasını diliyoruz. Mağduriyetimiz bir an önce çözülsün istiyoruz” dedi. 


“AMELİYATLI EŞİMİ SIRTIMDA TAŞIMAM GEREKİYOR”
Apartmanda 20 yıldır yaşayan Gülsüm Ayhan ise eşinin ameliyat olduğunu söyledi. Ayhan; “Pansuman yaptırmak için bile eşimi götürüp, getiremiyorum. Sırtımda taşımam gerekiyor. Taşıyamıyorum. Çok zor durumdayız. Maddi gücümüz olsa bir dakika durmayacağız. Ama gidemiyoruz. Pazar alışverişini bile evimize çıkaramıyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim