Hafize Kurban cinayeti davasının ilk duruşması 11 Kasım 2019’da Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 5 Haziran 2020’de gerçekleşen son duruşmada ise, savcı mütalaasında "tasarlayarak eşi kasten öldürme, eşe karşı kasten yaralama, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarına dayanarak katil zanlısı Uğur Kurban’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını istedi. Karar duruşması 3 Temmuz Cuma saat 14.00’da Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak. Denizli’den kadın örgütleri de Denizli Adliyesinde görülecek dava için adliye önünde toplanarak Hafize Kurban için adalet isteyecek. 


“BİRLİKTE MÜCADELE ZORUNLU!”
Hafize Kurban nezdinde öldürülen tüm kadınlar için adalet arama ve yaşayan kadınların yaşam hakkını savunmak için adliye önüne çağrı yapan Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu Denizli’deki tüm kadınlara Hafize Kurban için yürütülen adalet mücadelesine destek olma çağrısı yaptı. Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu adına açıklama yapan Seher Zeytun Doğan, bu cinayetin münferit bir vaka olmadığına işaret ederek: “Bu cinayet yıllardır yürütülen kadın düşmanı politikaların bir sonucudur. Münferit değildir. Her gün artan kadın cinayetlerine dur demenin yolu her gün artan bir birlik ile ortak ses çıkarmaktan geçiyor. Kadınlara ‘susmayı’ susmayan kadınlara ‘ölüm’ü reva gören bu düzene karşı birlikte mücadele etme zorunluluğu her geçen gün daha acil bir ihtiyaç olarak kendini dayatmaktadır” diye konuştu. 


“O SÖZLEŞMEDEN FAZLASINI KAZANABİLİRİZ”
Doğan, kadın istihdamını arttırıcı politikalar geliştirmek yerine kadınların nafaka hakkına göz dikenlere; şiddeti, tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını engellemek yerine kadınların kazanılmış haklarını ellerinden almaya çalışanlara karşı kadınların birlikte mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Duruşma öncesinde adliye önüne çağrı yapan Doğan: “İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamakla övünerek ‘biz neye imza atmışız’ pişmanlığı yaşayanlara karşı birlikte mücadele yürütürsek o sözleşmeden fazlasını da kazanabiliriz. Hafize Kurban nezdinde tüm kadınlar için adalet arayışı mücadelemizde herkesi 3 Temmuz Cuma saat 13.00’da Denizli Adliyesi önünde sesimize ses katmaya çağırıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim