Denizli Haber - Şükrü Averi yaptığı açıklamada; “2019 yerel seçimleri bir sene öncesi AK PARTİ’ ye üye oldum, Çevremin istekleri üzerine 2019 yerel seçimleri yaklaşırken Serinhisar AK PARTİ Belediye BaşkanıAday Adayı oldum. Bu süreçte beni destekleyen ve yanımda olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Seçim sürecinde arkadaşımız Şeref Turhan resmi aday olarak belirlendi ve kıramadığım büyüklerimin yoğun ısrarları sonucu birinci sıradan AK PARTİ Belediye Meclis Adayı olarak seçimlere girdim. Bu benim isteğim değildi dediğim gibi kıramadığım büyüklerimin isteğini kabul etmiş oldum. Ben aday adayı olduğumda Cemal Kobaş bu partide daha yoktu, aksine ben kendisinin Belediye meclis üyesi adayı olmasını istedim, teklif ettim kendisi kabul etmedi.

Cemal Kobaş ilçe başkanı olduğu günden beri ve benim AK PARTİ’ den istifam sürecime kadar hiçbir zaman, hiçbir konuda benimle istişare etmemiştir.

Aksine (ben kendisine AK PARTİ’ ye hiçbir zaman kendimi ait hissetmediğimi belediye başkanı olabilmek için bu yolu kullandığımı ifade etmedim) kamuoyunu aldatıcı, yalan bir ifade söyleminde bulunmuştur.

Aksine ben ismi geçtiğinde ilk etapta Cemal Kobaş’ ın ilçe başkanı olmasına itiraz ettim. Bunu parti meclisine bildirdim nedeni ise Cemal Kobaş ve ailesinin seçim öncesi Şeref Turhan aday olursa kendilerinin Şeref Turhan’ı desteklemeyeceklerini beyan etmeleri ve seçimin kaybedilmesine etkileri olması yüzünden Cemal Kobaş’ ın İlçe başkanı olmasının etik olmayacağını bildirdim.

Nihayetinde Cemal Kobaş ilçe başkanı oldu, kendisinin siyasi hedefleri doğrultusunda benim ona rakip olduğumu düşündü ilçe başkanı olduktan sonra ilk toplantısında cahilce beni partiden ihraç etmek için mücadele etti ve ben bunu öğrendikten sonra mevcut ilçe başkanı olmasına rağmen parti tüzüklerinden haberdar olmaması üzüntü verecek vahim bir durum. Ben zaten AK PARTİ Merkezefendi parti üyesiydim Serinhisar parti üyesi değildim(bir parti üyesi ancak üyesi bulunduğu ilçe teşkilatı tarafındanİl disiplinine sevki istenebilir) demek ki bizim yanımızda yetişirken kendisine bir şeyler öğretememişiz.

Ben parti üyesiyken Cemal Kobaş partide bile değildi,İlçe başkanı olmak için kimleri nasıl devreye soktuğunu çok iyi biliyoruz. Nisan 2021 Tarihinde İl başkanımız olan Necip Filiz beye ben istifa edeceğimi beyan ettim. Bunun sebebi de Serinhisar’ lı bazı arkadaş ve vatandaşlarımızın işlerinin görülmemesi ve aynı zamanda Cemal Kobaş’ ın nezaket kurallarını bilmemesiydi.

Seçilmiş meclis üyelerinin hiçbirinin İl delege listesinde bulunmaması vahim bir durumdur. Bunun anlamı beni listeye yazmamak için diğer dört arkadaşı da yazmamış olmasıdır.

Haberlerdeki açıklamayı iyi okursa AK PARTİ’ den daha önceden istifa eden Şükrü Averi İYİ PARTİ’ ye geçti diye yazıyor yani şimdiki zaman belirtilmiyor. Benim en son üye olduğum parti AK PARTİ olduğu için bu şekilde belirtilmiştir. Ben İYİ PARTİ üyesi olduğumda AK PARTİ’ den istifam onaylanalı bir yıla yakın bir süre geçmiştir. Bu süre zarfında bile benimle hiçbir diyaloğa geçmemiş benimle istişare etmemiş aksine sosyal medya hesabında beni ihanetle suçlamıştır.

Peki, aynı durumda 2014 yılında MHP’den AK PARTİ’ ye geçen amcası sayın Mehmet Kobaş’a da aynı ithamda bulunmuş mudur?

2014 yılında rahmetli Mehmet Fevzi Yeniçeri MHP İl başkanıyken istifamı sundum kabul etmedi noterden kanalıyla partiden istifamı verdim, AK PARTİ’den de kendi rızam ile istifa ettim. Hiçbir partiden kovulmadım bunu da arkadaşların bilgisine sunarım.

Siyasi ahlak anlayışına sahip olduğum için ve büyüklerimizden, Ülküdaş abilerimizden öğrendiğimiz ahlaklı siyaset doğrultusunda etik bulmadığım için Cemal Kobaş hakkında elimdeki belgeleri kamuoyuna sunmuyorum.” Dedi.

Editör: Tahir Aygün