Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık derneğin çalışmalarından bahsetti.

Derneğin isminin nereden geldiğinden bahseden Başkan Catlık ''Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği, 2004 yılında kurucu başkanımız Mustafa Gökçe, Denizli, işadamlarının kurmuş olduğu ve büyük bir özveriyle kurulan ve tamamen Denizli ile alakalı ve tamamen Denizli’nin potansiyelini göstermek amacıyla kurulmuş çok önemli bir sivil toplum kuruluşu. Bize en çok sorulan sorulandan bir tanesi 'neden Avrasya?'

Asya ile Avrupa'nın arasında kalmış çok önemli bir bölge. 1933 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mevcut, bölgeyle alakalı ve Rusya idaresindeki Türkiye Cumhuriyetleri ile alakalı yapmış olduğu bir konuşmadan esinlenerek konulmuş önemli bir isim'' dedi.

AYSİAD'ın çalışmalarından ve projelerinden bahseden Başkan Catlık geçtiğimiz günlerde düzenlenen 'Hayalimdeki İşi İnsanı' adlı resim ve kompozisyon çalışmasından bahsetti " sivil toplum kuruluşları bünyesinde oluşturulan; mesela bizim 170 üyemiz var. 36 farklı sektörden üyemiz var, bizler potansiyelimizi bugüne kadar hayat deneyimlerimizi arkamızdan gelen kişilere, arkamızdan gelen işadamlarına vermekle mükellefiz. Bu doğrultuda başladı.  Çünkü insanların sivil toplum kuruluşlarına üye olma nedenleri vardır.  Kuruluşlarındaki mevcut üyelerinin asıl bence hedeflerinden bir tanesi de insan yetiştirmek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceğini oluşturacak kişilere el uzatmak ve potansiyellerini ve bilgi birikimlerini onlarla paylaşmaktır diye düşünüyorum.  Tabi bu konuda Avrasya Yönetici Sanayici İşadamları Derneği'nin bir işleyişi var. Bizim bir yönetim konumuz, istişare kurulumuz var, bir de kurucular kurulumuz var. Biz yapmış olduğumuz bütün çalışmaları onlarla paylaşıyoruz ve bu konuda hepsi inanılmaz destek oldular bize. Başlangıçta üyelerimizde beraber bu heyecanı yaşadık şimdi 'Hayalimdeki İş İnsanı' ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar tüm öğrencimizin katılabildiği resim ve kompozisyon yarışması oluşuyordu. Temel amacımız çocuklar mevcut yaş gruplarında iş dünyasıyla alakalı neler düşünüyorlar, nasıl hayalleri vardır, acaba onların hayallerinden yola çıkarak farklı işler yapabilir misin? Şeklinde bir düşünceyle ortaya çıkmıştır. Sayın rektörümüzle mevcut projeyi paylaştık. Şimdi de İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyoloji Fakültesi’ne mevcut eserleri göndererek, çocukların yaş gruplarına göre, neleri hayal ettiklerini, neleri düşündüklerini bir makale çalışması haline getireceğiz ve bilimsel bir çalışmaya dönüştüreceğiz bunu. Bunun yanında tabi kitapçığını da basacağız. Bunu da Denizli halkıyla paylaşacağız. Tabi dereceye giren öğrencilerimizi belirleyen bir kurulumuz vardı. Ödüllerini 19 Mayısta vermek istedik.  19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği kapsamında Ticaret Odasında ödüllerini verdik. Ardından da şartname gereği Denizlili büyük iş adamlarının yapmış oldukları firma ziyaretlerimiz vardı ödül olarak. Öğrencilerimiz ile beraber Sayın Ahmet Azizoğlu Bey'e misafir olduk " şeklinde konuştu.

AYSİAD ÜYELERİ İÇİN GEZİ

Üyelerine yönelik de Çanakkale gezisi olduğundan bahseden Catlık "AYSİAD çok heyecanlı bir dernek. Çok harika üyelerimiz var gerçekten Denizli'ye katma değer sağlayan, iş istihdamı konusunda inanılmaz bir noktaya gelmiş bir derneğiz.  Bundan da büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. AYSİAD kendi geleneklerine göre hareket eden dernek. Ahiliği temel felsefe olarak almış bir dernek.  Başkanlık seçimlerimiz bile Ahilik geleneklerine göre olur. Birbirimizi kırmadan, birimizi üzmeden, asla bir yarışa girmeden Başkanımızı seçeriz. Bende öyle seçildim, benden sonra gelecek başkanda aynı şekilde seçecek. Bu nedenle öz değerlerine bağlı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için mücadele eden insanların oluşturduğu bir dernek.

Tabi ki bir yıl boyunca farklı programlarımız oluyor. Bu programlarımız çerçevesinde, Akademi sohbetlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin o dönemki şartlarına istinaden Akademi sohbetlerimiz var. Bunun haricinde her yıl Aralık ve Şubat aylaları arasında bir istişare toplantımız. Üyelerimiz ve aileleri ile birlikte 1 yılımızı değerlendiriyoruz.  Tabi ki gezilerimiz oluyor.  Gittiğimiz yerin bize bir şeyler katmasını istiyoruz. Bu yılda 12 Temmuz'da Çanakkale'ye gideceğiz'' dedi.

GENÇLİK PLATFORMU TOPLULUĞU

AYSİAD çatısı altında kurduğu gençlik platformundan bahseden Mahmut Catlık ''En büyük projelerimizden bir tanesi. Tabi bununla ilgili çok büyük araştırmalar yaptık. Bugüne kadar üniversitede kurulmuş topluluklarla ilgili araştırmalar yaptık. Ama bunu bir işadamı derneğine nasıl entegre ederiz, üyelerimizin buradaki katkıları neler olabilir? Bunla ilgili bir alt yapı oluşturduk. Sayın üniversite genel sekreterimize bunu paylaştık, sağ olsunlar Sayın Rektörümüz, genel sekreterimizle beraber Sayın Daire Başkanımız bize inanılmaz destek verdiler. Bizde AYSİAD Gençlik Platformu Topluluğu'nu üniversitede kuruyoruz.  15 kişilik bir Kurucular Kurulu oluşturduk.  Öğrencilerimize, yaklaşık 2 aydır bu AYSİAD nedir, AYSİAD'ın temel amaçları nedir? Bunları anlatıyoruz.  Onlardan beklentilerimiz nedir, onların bizden beklentileri nelerdir bunları aldık. Bununla alakalı çok büyük hedeflerimiz var.  Çok fazla başvuru olacağına inanıyorum. Tabi bu başvurulardan daha eleme yapacağız. Biz alacağımız öğrencilerimize liderlik eğitimleri, girişimcilik eğitimleri, yurt dışına ücretsiz gitme hakları, temel işletmelerle alakalı bilgiler, kanun ve yükümlülükler hakkında bilgiler ve birçok alanda eğitim vereceğiz.  Eylül ayında Pamukkale Üniversite bir stant açacağız.  Alacağımız stantta da yapacağımız bir, kitapçıkla, çocuklarımıza neden hedeflediğimizi, iş imkanı olabilir, staj imkanı olabilir ve birçok konuda onları nasıl destekleyeceğimizi anlatacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim