AYSİAD  (Avrasya Yönetici Sanayici Ve İş Adamları Derneği ) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Catlık mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli velilerimiz, kıymetli öğretmen arkadaşlarım, sevgili öğrenciler…

Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini hazırlarken şehit olmuş tüm öğretmenlerimize Allahtan rahmet ailelerine ve yüce Türk milletine sabır diliyorum.

Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisindeyiz. Eğitimli bireyler geleceğimizi garantiye alacak en büyük unsurdur. Eğitim, aklın ve bilimin ışığında yeteneğin ve deneyimlerin beraber gelişmesini sağlayacak uzun bir süreçtir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “eğitimdir ki bir ulusu bağımsız, şanslı, yüksek bir toplum halinde yaşatır. Ya da bir ulusu esaret ve yoksulluğa terk eder” demiştir.

Tüm eğitim kurumları milli eğitim temel kanunlarının belirlediği yükümlülüklerinden asla vazgeçmeden kendisine, ailesine, ülkesine ve insanlığa yararlı, devletini seven, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerine ve Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş gençler yetiştirmeyi amaçlamalıdır.  Öğrencilerimizin sosyal beceri ve akademik gelişimlerine fırsat veren ortamları en iyi şekilde oluşturulmalıdır.

Sevgili öğrenciler;

Sizler, bu ülkenin geleceğisiniz. Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak, aydınlık yarınları sizler oluşturacaksınız. Sorumluluklarını zamanla yerine getiren, kendisiyle barışık, özgüveni yüksek, araştıran inceleyen, sorgulayan düşüncelerini özgürce ifade eden, insanları seven, çevresindeki kişilere ve toplumsal olaylara karşı duyarlı, çevre bilincine sahip kişiler olacaksınız.

Tüm eğitim kurumlarına , bu eğitim kurumlarında görev alan idareci, öğretmen ve okul çalışanlarına  sağlıklı, mutlu, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini dilerim..”

Editör: TE Bilişim