Babadağ Belediyesi, Çin’de başlayıp dünyanın dört bir yanına yayılan korona virüsüne karşı hijyen önlemlerini aldı. Türkiye’deki koronavirüs vakalarının açıklanmasının ardından Belediye Başkanı Ali Atlı’nın talimatıyla hazırlıklara başlayan Babadağ Belediye ekipleri okulları, park çevrelerini, ibadethaneleri, öğrenci yurtlarını, sosyal hizmet binalarını,resmi hizmet veren tüm kurumları, otobüs duraklarını, dolmuşları, belediyeye ait dükkanları, spor merkezlerini özel solüsyonlar ile dezenfekte ederek insanların toplu halde bulunduğu mekanları bakteri ve virüslerden arındırdı.

Belediye hizmet binasında hijyen çalışmalarını artıran ekipler, düzenli aralıklarla yapılan temizliğin yanı sıra bina içerisinde yurttaşların kullanımı amacıyla her kata dezenfektan yerleştirdi.

“Kötü günleri geride bırakana kadar tedbiri elden bırakmamalıyız”

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı konuyla ilgili açıklamasında “Virüsten korunmak için bütün önlemleri aldık. Belediye ekiplerimiz tüm köylerimiz de dahil olmak üzere ilçemizin dört bir yanında dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor. Babadağlı vatandaşlarımızın virüsten korunması için dezenfekte çalışmalarımız sürecek.

Dün yapılan açıklamaya göre virüsten bir vatandaşımız kaybettik, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kötü günleri minimum kayıpla geçirmek için yerel yönetim olarak biz elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımızın da aynı duyarlılık ile sosyal izolayonu sağlamasını umut ediyorum. Kötü günleri geride bırakana kadar tedbiri elden bırakmamalıyız” dedi.

Kiralar 2 Ay Ertelendi

Başkan Atlı, ayrıca belediyeye ait işletmelerde bulunan kiracıların koronavirüs nedeni ile oluşan ekonomik yükten en az etkilenmesi için 2 ay süre ile kiralarının ertelendiğini belirterek, alınacak ekonomik tedbirlere de katkı sunacaklarının altını çizdi.

Editör: TE Bilişim