Denizli Haber - Denizli’nin tarihi ve kültürel birikiminin yanı sıra turizmiyle de ön plana çıkan ilçelerinden biri olan Babadağ, Denizlili vatandaşlarla buluştu. Birincisi düzenlenen Babadağ Tanıtım Günleri 1-5 Haziran tarihleri arasında Babadağ Belediyesi ve Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) paydaşlığında Forum Çamlık’ta gerçekleştirildi. 5 günü dolu dolu geçen tanıtım günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“BENİM İÇİN BABADAĞ”

Tanıtım günlerinin ilk gününde bando takımı, halk oyunları gösterisi ve Babadağ’ın anlatıldığı ‘Benim İçin Babadağ’ isimli belgesel vatandaşlarla buluştu. İlk yapılan açılış etkinliğine protokol üyeleri de yoğun ilgi gösterirken Babadağ Belediyesi etkinlikte paydaş olan ve katkı sunan kurum ve isimlere teşekkür plaketi takdim etti. Plaket teslimlerinin ardından gösterilen ‘Benim İçin Babadağ’ isimli belgesel vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

DOKUMANIN TARİHİ: BABADAĞ

5 gün süren Babadağ Tanıtım Günleri’nde çeşitli stantlar ve sergiler yer aldı. Stantlarda Babadağ’ın en ön plana çıkan dokuma ürünleri tanıtılırken çeşitli tekstil ürünleri de vatandaşlarla buluşturuldu. Bornozdan havluya, peştamalden çeşitli kıyafetlere kadar birçok ürünün bulunduğu stantlarda vatandaşlar Babadağ’ın tekstil tarihiyle de ilgili fikirler edindi. Yıllardır Babadağ’da devam eden tekstil kültürünün gelişiminin minyatür dokuma tezgahlarıyla sergilendiği Babadağ Tanıtım Günleri’nde ziyaretçiler dokuma ürünlerine yoğun ilgi gösterdi. Babadağlılar İşhanı esnaflarını temsilen bulunduğu Babadağlılar İşhanı standında ise büyük dokuma tezgahı yer aldı.

BABADAĞ KEŞKEĞİ DAĞITILDI

Aynı zamanda gastronomik kültürü ile de ön plana çıkan Babadağ’ın kendine has keşkeği program boyunca vatandaşlara dağıtıldı. Babadağ keşkeğinin tadına doyan vatandaşlar Babadağlı Üretici Kadın Kooperatifi’nin ürünü olan diğer gastronomik ürünleri de denedi. Babadağ’ın salçası, zeytinyağı, sirkesi, balı, toz biberi, kurutulmuş sebzeleri ve daha birçok yöresel ürünün sergilendiği kadın kooperatifi standında Babadağ’ın gastronomi hafızası da tazelenmiş oldu.

SERGİYE VATANDAŞTAN YOĞUN İLGİ

Babadağlı kadınların ürettiği 3 boyutlu tablolar ise yine Babadağ Tanıtım Günleri’nin gözdesi oldu. Kağıtların kıvrılarak ve kesilerek tabloya derinlik verildiği sanat eserleri ise el emeği sergisinde görücüye çıktı. Babadağ’da üretilen çeşitli el emeği ürünler de stantlarda vatandaşla buluşurken Babadağ’ın üretici yönü ziyaretçiler tarafından takdir edildi.

TARİHİ ÜRÜNLER GEÇMİŞE IŞIK TUTTU

Babadağ Tarih Kültür Sanatevi’nde sergilenen çeşitli tarihi eser ve tarihi ürünler de Babadağ Tanıtım Günleri’nde yer aldı. Babadağ’ın geçmişine ışık tutarak bugünlere gelmesini sağlayan, tarihi hafıza somut örnekleri Babadağ Tanıtım Günleri’nde vatandaşla buluşturuldu. Tanıtım günlerinin en beğenilen stantları arasında yer alan Babadağ Tarih, Kültür ve Sanat evi standı 5 gün boyunca vatandaşları Babadağ’ın tarihine doyurdu.

“BABADAĞ SENİ BEKLİYOR”

Tarihi, kültürü, gastronomisi, temiz doğası ile bir cazibe merkezi haline gelen Babadağ’ı etkinlik boyunca tanıyan vatandaşlar Babadağ’ı en yakın zamanda ziyaret etmek istediklerini ve Babadağ’ın birbirinden güzel birçok değerini tanımaktan mutlu olduklarını belirttiler. Babadağ Belediyesi, BASİAD ve Forum Çamlık ortaklığında yapılan Babadağ Tanıtım Günleri hakkında konuşan Belediye Başkanı Ali Atlı “İlçemizi her anlamda kalkındırmak ve turizm destinasyonumuzu genişletmek için çalışmalarımıza her zaman çok iyi odaklanıyoruz. İlçemizi biz gerçekten çok seviyoruz ve kentimizdeki diğer vatandaşlarımızın da gelip görmesini, Babadağ’ımızın tarihi kültürel güzelliklerini yakında incelemesini istiyoruz. ‘Babadağ Seni Bekliyor’ diyorum ve Babadağ Tanıtım Günleri’ne gösterilen yoğun ilgiden ötürü tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim