Denizli Haber - Denizli'nin Babadağ İlçesine bağlı Kelleci Mahallesi’nde yüzlerce yıllık gelenek olan dokuma sektörü kooperatifleşme ile rahat bir nefes alacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, mahalle muhtarı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda kooperatif ile ilgili bilgiler verildi.

3 BİN AİLE ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETECEK

Yaklaşık 3 yıl önce CHP kurmaylarının gündeme getirdiği Güneş Enerji Panelleri ile üretim yaparak elektrik giderlerinin düşürülmesi için ilk adım atıldı. Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı kahvehanelerde vatandaşlar ile birlikte yapıldı.  Vatandaşlar ile bir araya gelerek Enerji Kooperatifi hakkında bilgiler vererek vatandaşların sorularını yanıtlayan Milletvekili Ahmet Akın projenin sağlayacağı yararları vatandaşlara aktardı.  Kurulacak olan Enerji Kooperatifi’yle ilgili kitapçık hazırlanacağını ve bu kitapçık ile daha detaylı bilgilerin daha kolay ulaşılabilir olacağını belirten Akın mahalledeki çatılar üzerine kurulacak güneş enerjisi panelleri ile 3 Bin ailenin kendi kullandığı elektriği üreteceğini vurguladı.

Kurulacak projenin üretim modeline de vatandaşlar ile birlikte karar verilecek. Yap işlet devret metodu, vatandaşların kooperatif üzerinden hibeler ve oluşturacak sermaye ile tesisi kendi imkanları ile kurması ve kooperatif ile yatırımcı ortaklığında üretim modellerinden uygun olana vatandaş ile birlikte karar verileceğinin belirtildiği toplantıda her makina için ortalama 500 TL elektrik gideri olduğu ve bu proje ile giderin sıfırlanmasının hedeflediği belirtildi.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK

Kahvehanede vatandaşlar ile bir araya gelerek akıllardaki soruların giderilmesini sağlayan heyet toplantı sonrası bölgede bulunan evlerdeki atölyelerde incelemelerde bulundu. Vatandaşlar da projenin hayata geçmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, projenin bir an önce hayata geçmesi için kendilerinin de ellerinden geleni yapacağını söylediler.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ise görüşmeler sonucunda projeye destek verme konusunda ellerini taşın altına koyacaklarını belirterek, mahallede bulunan bin metre karelik pazar yerinin çatısının da bu projeye tahsis edileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim