Denizli Haber - Babadağ Belediye Başkanı Denizli’deki gazetecileri Yardan Çayı’nda ağırladı. Çevre ve peyzaj düzenlemesini belediye ekiplerinin üstlendiği ve yeni yüzü ile yeniden hayata kazandırılan Yardan Çayı’nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Ali Atlı çalışmalarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yapılan çalışmaları değerlendiren ve yeni dönem çalışmaları hakkında konuşurken basın mensupları da Yardan Çayı’na hayran kaldı.

BABAFEST VE RAHVAN AT YARIŞLARI’NIN TARİHİ BELLİ OLDU

Temiz doğası ile ziyaretçilerinden tam not alan Yardan Çayı’na herkesi davet eden Başkan Atlı basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Festivaller bizim için çok önemli. İlçemizin hem tanıtımı, hem de gastronomi zenginliklerimizin halkımızla buluşması adına, ilçe halkımızın festivallerdeki ekonomik kazanımları adına çok önemsiyoruz. Geçen sene BabaFest’i Rahvan At Yarışları ile birlikte yaptık. Bu sene formatta değişiklik yapıyoruz. 17 ve 18 Eylül'de Rahvan At Yarışları’nı yapacağız 20-21-22 ve 23 Ekim'de ise BabaFest’i yapmayı planlıyoruz.

“KARAVAN FEST 22-23-24 TEMMUZ’DA”

Bu sene hem BabaFest’te hem de Rahvan At Yarışlarında çok farklı sürprizler çok değişik etkinlikler ile halkımızın huzuruna çıkmayı planlıyoruz. Temmuz ayında ise Babadağ'da bir ilk olan karavan kampı ve karavan festivalini yapmayı düşünüyoruz. Şu an bununla ilgili hazırlıklarımız ve çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Ekip arkadaşlarımız bununla ilgili gece gündüz çalışıyorlar. Kurban bayramından sonra 22-23 ve 24 Temmuz'da Karaçöplen bölgesinde Türkiye'nin her yerinden karavan ve doğanseverleri b-Babadağ'da ağırlamak istiyoruz. Biliyorsunuz ki onların sosyal medya etkileşimleri çok inanılmaz boyutlarda. Hem bunu kullanmak hem de ilçemizde farklı bir etkinliğe başlamış olmak istiyoruz.

“UMARIM BU SENE DE FESTİVALLERİMİZ ÇOK GÜZEL GEÇER”

Eskiden beri ilçemizde birçok festivaller keşkek şölenleri farklı çalışmalar yapıldı. Bizden önceki belediye başkanlarımız da, ilçenin gelişmesi adına çok özel çalışmalar yaptılar ama biz format olarak bazı konularda değişiklik yapmak ve modern çağa teknoloji çağına, insanların beklenti ve taleplerine uygun olarak yapmaya hedefliyoruz. Umarım bu sene de festivallerimiz çok güzel geçer. Hem ilçe halkımız, hem de biz yaptığımız işten keyif alırız ve mutlu mesut bir yıl geçiririz diye ümit ediyorum.

Babadağ’ı ziyaret edenlerin uğrayabilecekleri noktaları içeren bir broşür oluşturduk. Bir rehber eşliğinde hem kahvaltı hem de öğleden sonra gastronomi kültürümüzle alakalı keşkek ikramlarımız oluyor turlarda. Ben bu çalışmanın önümüzdeki yıllarda daha ileriye gitmesini ümit ediyorum. İlçemizin farklı noktalarını ve yollarını gösteren bir de turizm haritası hazırladık. Bunları biz çalışmalarımızda kullanıyoruz bunlar bizim için önemli materyaller.

“TANITIM GÜNLERİYLE İLGİLİ ÇOK İYİ GERİ DÖNÜŞLER ALDIK”

Biliyorsunuz ki geçtiğimiz haftalarda Forum Çamlık'ta bir tanıtım günleri yapmıştık. Oradan da çok iyi geri dönüşler aldık. Hem stantlarımızı ziyaret eden hem de kadın kooperatifimizin yaptığı el emeği göz nuru ürünleri satın alan misafirlerimizden çok iyi izlenimler aldık. Umarım o tanıtım günleri etkinliğinin geri dönüşlerini önümüzdeki haftalarda ve aylarda iyi bir sezon geçirerek mükafatını almış olmayı diliyorum.

“BABADAĞ’I ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”

Babadağ Tanıtım Günleri’nin içerisinde Babadağ'ın geçmiş yüzyılına ışık tutan ve Babadağ Belediyesi'nin arşivinde yıllarca hizmet verecek olan “Benim İçin Babadağ” isimli bir belgesel hazırlamıştık. Belgeselimiz de çok beğenildi. Ben bir kere daha tanıtım günleri ve belgeselde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Babadağ önümüzdeki yıllarda çok daha güzel günler ve çok daha iyi yıllar bekliyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim