Denizli'nin tüm ilçelerinde yapılanma çalışmalarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Sarayköy ve Babadağ'a çıkarma yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, "İlçelerimizi ziyaret ederek farklı bir kültürü, farklı bir yapıyı sizlerle paylaşmak ve bu kültürün ilçelerimizde de yaygınlaşmasına öncülük etmek istedik" dedi.

 

Denizli'nin tüm ilçelerinde Kent Konseyi kurulması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Meclisleri, Babadağ ve Sarayköy ilçelerine tam kadro ziyarette bulunarak, yoğun katılımlı toplantılar gerçekleştirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz ve Çocuk Meclisi Başkan Vekili Elfin Çay ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ilk ziyaret Sarayköy ilçesi ile başladı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve vatandaşların katılımı ile bir toplantı düzenleyen Kent Konseyi heyeti, Sarayköy'ün ardından Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen ve ilçe halkı ile de bir araya geldi.

 

"İlçelerimiz Kent Konseyi şemsiyesi altında olmalı"

Sarayköy halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Kent Konseyi oluşumu ve kültürü ile ilgili bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, "Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi heyeti olarak ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu şekilde farklı bir kültürü, farklı bir yapıyı sizlerle paylaşmak ve Kent Konseyi kültürünün ilçelerimizde de yaygınlaşmasına öncülük etmek istedik. Kent Konseyi nedir, ne iş yapar, katılımcıları kimlerdir? Bu konularda Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olarak tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaya geldik. 2015'de onuncu yılına başlayan çok tecrübeli bir Kent Konseyinden bahsediyoruz" dedi. Kent Konseyi'nin kentlilik bilicinin gelişmesi, hemşehrilik hukukunun artması, yerinden yönetimin, katılımcılığın ve şeffaflığın sağlanması, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın gerçekleşmesi gibi amaçları olan çok geniş kapsamlı bir kuruluş olduğunu anlatan Değirmenci, "Kent Konseylerini diğer sivil toplum örgütlerinden ayıran en büyük özelliği alınan kararların o ilçedeki belediye meclislerinde karar haline dönüşebiliyor olmasıdır" diye konuştu.

 

"Kent Konseyi bir çok başarılara imza attı"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde kadın, engelliler, gençlik ve çocuk olmak üzere 4 meclisin aktif olarak hizmet verdiğini ifade eden Değirmenci, "Birçok başarılara imza atan ve Türkiye'ye örnek çalışmalar yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Meclislerimizden ilçelerimizin de yararlanmasını ve herkesin bu şemsiyenin içerisine girmesini istiyoruz" dedi. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, ilçede Kent Konseyi yapılanması ile güzel çalışmalar yapılacağını kaydederek, "Göreve geldiğim günden bu yana Kent Konseyi'ni çok önemsiyorum. Sarayköy Türkiye'nin en güzel ve en müstesna yerlerinden bir tanesi. Bu nedenle Sarayköy'de Kent Konseyinin kurulmasının büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum" dedi. Kent Konseyini lobi olarak gördüğüne de dikkati çeken Özbaş, "Bu kapsamda Sarayköy'de Kent Konseyinin kurulması ile bir lobi oluşturulacaktır" diye konuştu.

 

En kısa sürede kurulacak

Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen de, Babadağ'da yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, en kısa sürede Kent Konseyi kurmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Demirezen, "Babadağ'da kuracağımız Kent Konseyi ile sorunlarımızı, taleplerimizi ve dileklerimizi daha kolay bir şekilde anlatabileceğiz. Bizleri Kent Konseyi konusunda bilgilendiren ve destek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanlığı ve meclislerine teşekkür ediyorum" dedi. 

Editör: TE Bilişim