Denizli Haber -  Denizli’nin Babadağ ilçesinde 24. Babadağ Keşkek Hayrı yapıldı. Pazar günü ilçede bulunan doğal güzellik Yardan Çayı’nda buluşan vatandaşlar Babadağ keşkeğine doydu. 1600 kilo et ve 1 ton buğdaydan yapılan 50 kazan keşkek tüm Babadağlı ve Denizlilileri bir araya getirirken hayra 50 bin kişi katılım gösterdi.

Keşkek hayrında aynı zamanda Babadağlı vatandaşlar yöreye ait doğal, kültürel ürünlerinde tanıtımını ve satışını gerçekleştirdi. Keşkek hayrında Babadağ Keşkek Hayrı Komitesi etkinlikte emeği geçen ve katkı sunan isimlere teşekkür plaketlerini takdim etti.

WhatsApp Image 2022-09-26 at 12.17.24

“BİRLİK BERABERLİK VE DAYANIŞMA RUHUNU YANSITAN BİR ORGANİZASYON.”

Etkinliğe ev sahipliği yapan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı konuyla ilgili “Keşkek bizim çok önemli bir lezzetimiz. Tüm Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş bir lezzet. Bugün aslında keşkek yemek bir bahane, hem organik ürünlerimizin satış stantları, Babadağ’a özgür kültürel ve yerel değerlerimizin ön plana çıkarılması, hem bütün Türkiye'de ve dünyada yaşayan Babadağlı hemşirelerimizin buradaki akrabaları, eş, dostlarıyla bir araya gelmesi, sıla-i rahim yapması, hasret gidermesi adına böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Tabii ki keşkek hayrında çok önemli bir hazırlık yapıldı hem maddi hem de manevi anlamda. Bütün sanayici ve iş adamlarımızın katkıları ile ve Babadağ Belediyemizin ev sahipliği ile, birlik beraberlik ve dayanışma ruhunu yansıtan bir organizasyon.

Aslında bizim festivallerimiz Eylül ve Ekim aylarında yapılıyor. Eylül ve Ekim aylarının bizim için özelliği; ceviz gibi, kestane gibi, tarhana gibi, salça gibi turşu gibi farklı lezzetlerimizin organik ürünlerimizin en bol olduğu mevsim. Bugün de satış yapmak isteyen bütün Babadağlı hemşerilerimizin stantlarını açtık. Onlar da gelen misafirlerimize hem Babadağ’a özgür ürünlerini satıyorlar, hem de bu işten ekonomik bir kazanç sağlıyorlar. Bu da bizlere ayrıca mutlu ediyor.” dedi.

WhatsApp Image 2022-09-26 at 12.17.23

“BABADAĞ ARTIK YALNIZ DEĞİL”

Etkinliğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca keşkek hayrıyla ilgili “Keşkek denilince bizim aklımıza hep Babadağ geliyor. Bugün de ciddi bir dayanışma ve yardımlaşmanın örneği olan ve Babadağ için önemli olan, Denizli’nin tanıtımı için de önemli olan, keşkek hayrına biz de teşekkür etmek ve hayırımız kabul olsun demek için geldik. Gerçekten bugün Denizli burada. Hem Babadağ'ın tanıtımı, hem keşkeğin tanıtımı, hem de bu geleneksel keşkek kültürünün sürdürülmesinden dolayı emeği geçenlere ve Belediye başkanımıza teşekkür ederiz.

Babadağ’da millet ittifakı adayımız Ali Atlı'nın kazanmasından sonra, Babadağ etkinliklerle dolup dolup taşıyor. Babadağ artık yalnız değil, Babadağlı artık yalnız değil. Bu etkinliklerle hem Babadağlı hemşerilerimizin esnaflarımızın yüzü gülüyor hem de bu kadar kalabalığı Babadağ'da ağırlamaktan dolayı bizler de çok mutlu oluyoruz.” diye konuştu.

WhatsApp Image 2022-09-26 at 12.17.23 (3)

“BU SENE SAYI ARTIŞI VAR”

Etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Babadağ Keşkek Hayrı Heyeti üyesi, iş insanı Rıza Sezen 24. Babadağ Keşkek Hayrı’yla ilgili “Hayrımızı en son 2019'da yaptık, koronadan dolayı iki sene yapamamıştık. Bu sene çok güzel iştirak var, iş adamlarımızın hayırseverlerimizin katkıları da bu sene çok güzel.  Biz heyet olarak gittiğimizde hiçbir sanayicimiz, iş yeri sahibi arkadaşlarımız, bizleri boş göndermediler, takdirle karşıladılar. Bu emeğimizden dolayı teşekkür ettiler bize. Çünkü birilerinin bu işi üstlenmesi gerekiyor. Bizim yaptığımız iş kolay bir şey değil. Ben Babadağ’da oturuyorum ama en az 10 gün, Denizli'de sabah 8 akşam 8 mesai yaptık, günde 25-30 tane hayır severimizin kapısına gittik. Bu sayede hem bu maddi katılımı hem de manevi katılımı sağlamış olduk. Her fabrikanın her iş yerinin önüne afişimizi astık, etkinliğimizi duyurduk. İnşallah gelen misafirlerimiz de memnun kalmışlardır.

WhatsApp Image 2022-09-26 at 12.17.23 (2)

Bu sene sayı artışı var çünkü biz bir aydan beri bu görevi üstlendiğimizden duyuruları çok iyi oldu. 2019'da yaptığımızda bir haftalık süremiz vardı. O dönem okul açılacağı için son anda harekete geçmiştik. O sene yine de katılım güzel olmuştu ama bu sene her şeyi ikiye katladık, hem maddi hem de manevi anlamda. 1600 kilo et, 1 ton buğday yapılan 50 kazan keşkeğimiz var. Bu 50 bin kişiye yetecek. Gelen vatandaşlarımız hem burada keşkeğini yiyor hem de aldığımız poşetlerle evlerine götürüp afiyetle yiyebilecekler.” dedi.

WhatsApp Image 2022-09-26 at 12.17.23 (1)WhatsApp Image 2022-09-26 at 12.17.22WhatsApp Image 2022-09-26 at 12.17.22 (2)

Editör: Tahir Aygün