SEVİM SAY - Bekilliler Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Kurulu’nun 16 Ocak’ta yapıldığını açıklayan Başkan Mehmet Mankır, yönetim kurulu üyelerinin de Başkan Yardımcısı Müşerref Güngörmüş, Sayman Hüsamettin Aydemir ve Mehmet Güngör ile Erol Cırık’dan oluştuğunu söyledi.

Derneğin 16 Şubat 1988 yılında kurulduğunu ve 34 yıldır ilçe halkı için emeği geçen herkese saygı ve şükranlarını sunduklarını belirten Bekilliler Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Mankır “Bekillimiz, Bekillimizin insanları ve derneğimiz bizim kutsalımız. Sevgi ve fedakarlığımız karşılıksız. Dünyanın her yerinde mutlaka bir Bekillili vardır ve bu güzel hemşerilerimizi ve arkadaşlarımızı derneğimizi ziyarete ve çayımızı içmeye bekliyoruz” dedi.

“MART AYINDA ETKİNLİKLERİMİZ BAŞLIYOR”

Pandemi süreci devam ettiği için dernek etkinliklerinin Mart ayı içerisinde maske, mesafe ve hijyen çerçevesi içinde başlatılacağını belirten Başkan Mankır, etkinlikleri sırasıyla şöyle açıkladı : “Mart ayında öncelikle üyelere yönelik birlik ve dayanışma kahvaltısı düşünüyoruz. Mayıs ayı içinde Bekilliler Gecesi, Bekillili yazarlarımızla ilgili söyleşiler, üyelerimiz için satranç şampiyonası, Bekillili ressamların resim sergisi, büyüklerimiz ve hastalarımızı ziyaretler, eğitim sağlık, ekonomi gibi konularda konunun uzmanı kişileri davet edip söyleşi ve bilgilendirme toplantıları sırasıyla tüm üyelerimize duyurulacak ve gerçekleştirilecek. Başkan Yardımcımız Müşerref Güngörmüş eşliğinde kadınlara yönelik el işi faaliyetleri de etkinlikler arasında yer alacak. Ayrıca derneğimizde kütüphane oluşturup okuma salonu oluşturmayı da düşünüyoruz. Katmer Gününü ise önümüzdeki senenin faaliyetleri içine aldık.”

“ÖĞRENCİLERİMİZE BURSLARIMIZ SÜRÜYOR”

Üniversitede okuyan 45 Bekillili öğrenciye burs vermeye devam ettiklerini de ifade eden Başkan Mankır “Bu görevi de eğitim ve burslardan sorumlu yönetim kurulu üyemiz Mehmet Güngör üstlendi. Burslarımız 2021-2022 eğitim öğretim yılında yani 9 ay boyunca aralıksız sürecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim