Bekilliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, her yıl Mayıs ayında düzenlenen 30’uncu Geleneksel Katmer Günü Etkinliği, Yunus Emre Parkı’nda büyük bir katılım eşliğinde gerçekleştirildi.

 

SEVİM SAY

Denizli’de oturan Bekillilerin geleneksel hale getirdiği “Katmer Günü Etkinliği” 21 Mayıs Pazar günü Yenişehir Yunus Emre Parkı’nda gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Huriye Peker Şimşek eşliğinde, 3 gün süreyle yapımı imece usulü yapılan bin dört yüz katmer, etkinliğe katılanlara dağıtıldı.

Katmerler 14 kişi ve 7 gönüllü tarafından hazırlandı.

Sabahın erken saatlerinde uzun kuyrukların oluştuğu ve iki saat gibi bir sürede dağıtılan katmerlerin ardından, Bekillililer Yunus Emre Parkı’nın ağaçları altında kahvaltılarını yaptılar.

Katmer Günü’nün Sponsorluğunu üstlenen ve Almanya’da yaşayan Bekillili Mimar Erol Türkmen’e plaketi Denizli eski Milletvekillerinden Av. Gülizar Biçer Karaca, Dernek Başkanı Huriye Peker Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından takdim edildi.

 “YÖRESEL OYUNLAR BÜYÜK ALKIŞ ALDI”

Sabahın erken saatlerinde başlayan katmer günü etkinliğinde, Bekilli’nin yöresel oyunları tahta kaşıklar eşliğinde oynanırken, zaman zaman da Bekilli’nin hafızalardan silinmeyen renkli simalarının canlandırıldığı görüntüler, etkinliğe katılanlara eğlenceli saatler yaşattı.

Ud, bağlama eşliğinde şarkı ve türkülerin de yer aldığı etkinlikte, “10. Yıl Marşı ile İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar” yine hep birlikte ve ellerdeki bayraklar sallanarak söylendi.

Editör: TE Bilişim