SEVİM SAY- Kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılması ve yöresel tatların tüm illere tanıtılmasını hedefleyen, geçtiğimiz dönemde Bekilli Belediyesi Başkan Adayı olan Türkan Çeliktaş Keyik ile Sunay Ataşlı ve Zeynep Göncü Aykut’un başlattığı emek dayanışması sonucunda sadece Denizli değil, diğer illerden de ürün siparişleri alınmaya başlandı.

Önceliklerinin yöresel damak tadı ve geleneksel tatların canlı tutulması olduğunu açıklayan Türkan Çeliktaş Keyik “Sunay Ataşlı arkadaşımızın ekmek evinde Bekillili üreten kadınlar olarak katmer, domatesli, ıspanaklı, kırmızı pancarlı, havuçlu erişteler, bazlama ve yufkalar yapmaya başladık. Daha sonra kazançlarımızı birleştirerek bir hamur yoğurma makinesi aldık. Kendi yetiştirdiğimiz üç çeşit doğal ve özlü buğdayların karışımıyla eskinin doğal damak tadını yakaladık.

Ekmek evinden başlattığımız geleneksel damak tatlarımızla kısa sürede sadece Bekilli ve Denizli’den değil diğer illerden de siparişler almaya başladık. Önümüzdeki süreçte üzümümüz, ev yapımı kaynatma pekmezimiz, salçamız, tarhana ve turşumuzu da emek ve üretimimiz içine dahil edeceğiz. Turşularımız da elbette Bekilli’nin damak tadını ön plana çıkaran sirkesiyle yapılacak. Hamur yoğurma makinesini alarak işlerimizi daha seri hale getirdik. İşlerimiz büyüdükçe ve yöresel tatlarımızla emeğimizin karşılığını aldıkça, yanımıza başka arkadaşlar da alarak üretimimizi arttıracak ve yöre kadınlarına da istihdam sağlamış olacağız. İlerde daha büyük bir yer temin edebilirsek kooperatif kurma düşüncemiz de var. Önceliğimiz her zaman lezzet, kalite ve yöresel damak tadı olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim