Bekilli’de, bol yağmurlu günlerin ardından yaşanan mantar bereketi ilçe halkını da memnun etti. Günde 3-4 kilo mantar toplayan Bekillililer “bu sene yağmurla birlikte dağlarımıza adeta mantar da yağdı” dediler.

SEVİM SAY

Haziran ayının yağmurlu geçmesi, ve zaman zaman yağan dolunun bağ ve meyve ağaçlarına zarar vermesi Bekilli halkını üzerken, yağışların mantar yönünden bereketli olması ilçe halkını dağlara yöneltti.

Bekilli’nin dağlarında meşe ve diken mantarı bolluğu yaşanırken, ilçe halkı da tadı eti aratmayan bu mantarları toplayıp yiyerek damak tatlarını zenginleştirdiler.

Bekilli sakinlerinden Zafer Çeliktaş ve Mustafa Kunduracı dağlara çıkarak topladıkları 5-6 kilo taze meşe mantarlarını sosyal paylaşım sitelerine de koyarken, mantarları görenler “hey maşallah” diyerek beğenilerini ortaya serdiler.

“Dağlarımız mantar yönünden de bereketlidir” diyen Çeliktaş ve Kunduracı “Yağışların ardından dağlarımızda bol bir şekilde çıkan ve lezzeti herkesçe bilinen bu mantarlar sofraları da şenlendirdi” dediler.

Editör: TE Bilişim