Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Bilnet Okulları’nda Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü coşkulu törenlerle kutlandı. Öğrencilerin sergilediği tiyatro gösterileri davetlileri 104 yıl öncesine götürdü, seslendirilen türküler ise duygusal anların yaşanmasına yol açtı.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Bilnet Okulları’nda gerçekleştirilen Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü kutlamalarına veliler yoğun ilgi gösterdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunu, gür bir sesle söylenen İstiklal Marşı izledi.

Törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Tuğba Yeşilpınar yaptı. Günün anlam ve önemini anlatan Yeşilpınar, şanlı zaferin 104. yılını kutladı, aynı minnetle sonsuza kadar bu anlamlı günün unutulmayacağına dikkat çekti. Konuşmaların ardından sahne öğrencilere devredildi. Uzun süredir hazırladıkları gösterileri büyük bir ustalıkla sahneleyen Bilnet öğrencileri, tiyatro gösterileri ile davetlileri 104 yıl öncesine götürdü.

O günkü koşulların canlandırıldığı, kurtuluş ruhunun alevlendirildiği tiyatro gösterileri davetliler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Tiyatro gösterilerinin ardından bu kez de okul korosu sahne aldı. Seslendirilen kahramanlık türküleri salondaki davetlileri zaman zaman coşturdu, zaman zaman da derinden etkiledi.

Editör: TE Bilişim