Denizli Haber - Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kadınlarımıza karşı uygulanan şiddet Türkiye'nin gerçek anlamda kanayan yarasıdır. Yürekleri yakan bu acı tablo maalesef boyutunu da giderek artırmaktadır. Denizli’mizde daha geçtiğimiz haftalarda katledilen dünyalar güzeli genç kızımız Şebnem Şirin, İstanbul’da sokak ortasında tanımadığı bir şahıs tarafından katledilen genç kızımız Başak Cengiz, son dönem kadına yönelik şiddetin yürek dağlayan iki ismi oldu. Artık yeter! Denizli’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak, her türlü şiddetin karşısında olduğumu bir kez daha hatırlatıyorum. Adil ve eşit bir yaşam için şiddete karşı mücadelemizi yasalarımızla, duruşumuzla sürdürmeli ve ne yapılması gerekiyorsa hemen harekete geçmeliyiz.

Kadının güçlü kılınmasının yanı sıra toplumdaki herkesin eşit haklara sahip birer birey olarak görülmesi, toplumsal olarak da bir düşünce dönüşümüyle mümkündür.

Bu noktada kadınıyla, erkeğiyle hepimize büyük görevler düşmektedir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle kadınlarımıza yapılan şiddeti bir kez daha kınıyorum. Bu vahşetin önüne geçmek ve kadınlarımızın şiddete maruz kalmalarını engellemek amacıyla Bozkurt Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim