Denizli Kadın Platformu toplantısında Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Türkiye Otizm Meclisi’nin Otizm Dostu Kentler Bildirisini ve KADER’in Kadın Dostu Kent Taahhütnamesini imzaladı.

Denizli Kadın Platformunun Nisan ayı toplantısı, platform üyelerinin ve yerel yönetimleri kazanan kadınların katılımıyla 8 Nisan tarihinde TMMOB’da gerçekleştirildi. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in Türkiye Otizm Meclisi’nin (TOM) Otizm Dostu Kentler Bildirisini ve KADER’in Kadın Dostu Kent Taahhütnamesini imzalamasından memnuniyet duyduklarını belirten Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç şunları söyledi: ‘’TOM olarak yerel seçimlerden once belediye başkan adaylarına otizm dostu olması çağrısında bulunmuştuk. Seçilmiş bir başkan olarak çağrımıza yanıt veren Bozkurt Belediye Başkanımız Birsen Çelik’e çok teşekkür ederiz.  Otizm dostu bildisinin imzalanması için uygun ortamın yaratılmasına vesile olan Kadın Platformu Sözcüsü Gülnur Candan Oymak’a da çok teşekkür deriz.

Otizm konusunda yerel yönetimlerin yapabileceği çok şey var. Dernek olarak biz de Bozkurt’ta yaşayan otizmli bireylere ve ailelerine elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Birsen Çelik başkanımızla birlikte ilçede güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz.’’

Editör: TE Bilişim