Denizli Haber - Üniversiteler, kamu kuruluşları, yerel yönetimler, üretici birlikleri ve kooperatifler, meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarından 150’yi aşkın temsilcinin katıldığı çalıştayda Başkan Çelik’in vizyon projesi büyük takdir ve beğeni topladı.

“Sürdürülebilir kırsal kalkınma için nasıl bir istihdam ve üretim stratejisi izlenmelidir? Nasıl bir finansman ve pazarlama yapısı oluşturulabilir?

Kırsal kalkınmada üretici örgütlenmesi nasıl etkin ve etkili olabilir, nasıl bir işbirliği ve eşgüdüm gereklidir? Kooperatifçilikten daha etkin nasıl yararlanılabilir?

Üretimde kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerin yetki ve sorumlulukları. Ortak çalışma modelleri nasıl geliştirilebilir? Kırsal Kalkınmada Dezavantajlı Alanlar, Gruplar ve Bunlara Yönelik Yerel Yönetimlerin Sorumluluk Alanları ve Uygulama Öncelikleri nedir?” gibi temel soruların sorulduğu çalıştay oldukça verimli geçti.

Çalıştayda söz alan Bozkurt Belediye Başkanı Çelik, “İlçemizde geçen yıl yapılan bir ihalede, ruhsatı ‘Tarım ve Hayvancılık’ olan 4566 m2’lik, anayola sıfır konumunda bir arazimizin kullanım hakkını Bozkurt Belediyemiz kazandı. Bunun ardından hemen yola çıktık ve Ekonomi Bakanlığı’na başvurup burada yapacağımız işletme için teşvik belgesi aldık.

Bozkurt ilçemizde yaklaşık 20 bin büyükbaş hayvan bulunmakta ve günlük bu hayvanlarımızdan 70 ton süt üretilmektedir. Yapacağımız tesis ile vatandaşlarımızın daha modern ve daha sağlıklı bir alanda daha kazançlı olmalarını sağlayacağız. Şu an projemizin altyapısı için gerekli çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Kırsal kalkınmayı kooperatifçilikle birleştirip dayanışma ruhunu yeniden canlandıracağız. Daha mutlu, daha verimli, daha modern bir Bozkurt hayalimiz var. Bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

Ülkemizde tarım ve hayvancılık politikalarının istihdam ve üretime yönelik düzenlemelerle daha işlevsel hale getirilmesi yönünde birçok kararın alındığı çalıştay, sonuç bildirgesinin okunmasının ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim