Kimi zaman hayatın içinde yaşadığımız veya şahit olduğumuz olaylar “bu kadarına pes!” dedirtecek nitelikler taşıyor.

Bunların kimisi trajik, kimisi komik bazıları ise trajikomik örneklerden oluşuyor.

Geçen yıl Doktorlar Caddesi’ndeki Zincirci Eczanesi önündeki kaldırımda araç bekliyordum.

Yan tarafımda benim gibi minibüsün gelmesini bekleyen bir anne ve 3 yaşlarında kızı vardı.

Biz kaldırımda minibüsün gelmesini beklerken, birden yoldan kaldırıma çıkan bir araç üstümüze doğru sanki ana caddede seyir halindeymiş gibi gelmeye başladı.

Benim kadar, genç anne de şaşırmış ve öfkelenmişti. Öyle ya!..bir aracın cadde dururken kaldırımda aracıyla gitmesi akla hayale sığmayacak bir manzaraydı.

Biz üstümüzden şaşkınlığımızı atamadan bir de baktık ki, aracın içindeki sürücü bayan el kol hareketleri ve çatık kaşlarıyla bize önünden çekilmemiz için bağırmaya başlamaz mı?

Böylesine ne denir sizce? Bence “hem suçlu, hem güçlü” denir. Aracın içinde bağırıp duran kadının yanına yaklaşıp camını indirmesini işaret ettim.

Camını indirince, kendisine kaldırımda, yayalara ait olan yerde aracını kullanmaya çalışmasının doğru olup olmadığını sordum.

Elimle de caddeyi göstererek “sizin yeriniz orası” dedim.

Kadın söylenerek tekrar kaldırımdan caddeye indi ama, çocuklu anne ve ben hala olayın şokunu üstümüzden atamamıştık.

Sonra da düşündüm. Kaldırımlar neden genişletilmişti? Neden asfalta sıfır şekle dönüştürülmüştü. Tabi ki yayaların daha rahat kullanımı ve engelli vatandaşlarımızın daha rahat yürüyebilmesi için.. Sanırım bazı sürücüler kaldırımları da kendileri için düzenlendi sanıyorlar. Hele motosikletler kaldırımlarda resmen cirit atıyorlar..İnsanlar kaldırımda yürürken aralarından geçmeye çalışan veya motosikletini kaldırımda kullanmak en doğal hakkıymış gibi düşünenler inanın azımsanamayacak kadar fazla. Bu resmen yayaların hak ihlalidir diye düşünüyorum. Cadde boyunca çift sıra halinde dizilmiş özel araçlar yetmiyormuş gibi, birde kaldırıma çıkmaları yaya ihlalidir. Yetkililerimizi durumla ilgili uyarırken, bu türlü durumlara gerekenin yapılmasının yayaların can güvenliği açısından olduğu kadar hak ihlalini de engelleyeceğini düşünüyorum.

Sağlıcakla kalın.