Merkezefendi Belediye Meclisi, ilçenin en büyük değeri olan Ornaz Vadisi girişinde araçlardan alınan 5 liralık ücreti kaldırdı.

Mecliste oy birliği ile alınan karara göre her gün sınırlı sayıda aracın ücretsiz geçebileceği girişlerde ücretsiz geçiş 15 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Merkezefendi Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantılarının ikinci birleşimini dün Başkan Muhammet Subaşıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirdi. Sadık Emre Çaputçu’nun cenaze namazı nedeniyle yarım saatlik gecikmeyle başlayan toplantının başında Ak Partili üyeler 3 milletvekili çıkaran CHP’li üyeleri tebrik etti. 10 gündem maddesinin karara bağlandığı mecliste ilk gündem maddesi belediye bünyesinde Basın Müdürlüğünün kurulması ile ilgili idi. İlk gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

ORNAZ VADİSİNİ MERKEZEFENDİ'YE KAZANDIRACAĞIZ

Mecliste ikinci gündem maddesi ilçede Başkarcı Mahallesinin yukarısında bulunan Ornaz Vadisi’nden yıllardan beri alınan giriş ücretinin kaldırılması idi. Oy birliği ile kabul edilen karara göre vadiye araçları ile girecek olan vatandaşlar 15 Haziran Pazartesi gününden itibaren 5 lira giriş ücreti ödemeden girebilecek. Sınırlı sayıda araç girişinin sağlanması için güvenlik önlemlerinin alınacağı vadide ışıklandırma ve diğer projelerin uygulanması için öncelikle devam eden mahkemelerin sona ermesi ve Aydın Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun onay kararını vermesi bekleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Muhammet Subaşıoğlu, “Ornaz Vadisi ilçemizin en önemli yeri. Buranın güzelleştirilerek Denizlimize kazandırmamız gerekiyor. Bunun için daha önce buradan sorumlu olan Başkarcı Belediyesi döneminde uygulanan hoyrat çalışmaların sona erdirilmesi gerekiyor. Burada Başkarcı Belediyesi tarafından sit alanı olmasına rağmen bazı kişilere süresiz şekilde ruhsatlar verilmiş. Biz bu ruhsatların iptal edilmesi için mahkemeye başvurduk. Şimdilerde davalar devam ediyor. Davaların sona ermesi sonrası Aydın Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından uygulamak istediğimiz projelere onay verilmesini bekleyeceğiz. Amacımız burayı kalkındırarak vatandaşlarımıza kazandırmak. Şimdilik sınırlı sayıda aracın girişine izin vereceğiz. Güvenlik önlemlerimizi de alacağız. Geçen yazın edindiğimiz deneyimle yola çıkıyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim