Denizli’de yapımına 7 yıl önce başlanan, 3 firmanın yapamayıp bıraktığı 83 kilometre uzunluğundaki Acıpayam-Çameli-Fethiye yolu bitmesi için bir söz daha aldı.

Denizli’nin en önemlisi Çameli halkının yıllardır beklediği Denizli’ye ulaşımı rahatlatacak Çameli yolunda çalışmalar sürüyor. Yapımına 7 yıl önce başlanan 4 müteahhit değiştiren 83 kilometre uzunluğundaki Acıpayam-Çameli-Fethiye yolunun sadece 23 kilometrelik kısmı hala bitirilemedi. . Ancak zor doğa şartları nedeniyle çalışmalar çok yavaş yürüyor. Birçok müteahhidin kaçmasına neden olan yol 2 sene önce yeniden ihale edilerek çalışmalar başlanmıştı. 

BİNALİ YILDIRIM, “DÜNYANIN YOLUNU YAPTIK, ÇAMELİ’NİN YOLUNU YAPAMADIK”

Önceki dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tedavi amaçlı geldiği Denizli’de bir mağaza açılışında yaptığı konuşmada Denizli’nin Çameli İlçesi’nin yolunu tamamlayamamaktan dert yandı. Çok sayıda müteahhidin değiştiği yol için Bakan Yıldırım “Dünyanın yolunu yaptık, Çameli’nin yolunu yapamadık” demişti. 4 Şubat 2013 yılında söylemişti fakat yol

 

VALİ SİNİRLENDİ

Geçen sene İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yeniden gündeme gelen yol Vali Şükrü Kocatape’yi sinirlendirmiş Yeni ihaleyi alan firmanın da çalışma yapmadığını öğrenen Vali Kocatepe, Karayolları Bölge Müdürü Baki Çoban’a, "Yol denilince yoldan çıkıyoruz. Dünyanın yolunu yaptık Çameli’nin yolunu yapamadık. Bu konuda firmalara gerekli uyarıları yapın" diyerek tepki göstermişti. Fakat buna rağmen yol hala bitirilemeyip çalışmalar devam etti.

 

BAKAN ZEYBEKCİ’DE İNCELEMEDE BULUNDU

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’de bölgeye gelerek inceleme bulundu talimat verdi. Üzerinden 1 sene geçmesine rağmen geriye kalan 23 km yol bitilemedi.

 

ÇAMELİ’NİN KURMAYLARI YOL ÇALIŞMALARINI YERİNDE TAKİP EDİYOR

 Yol çalışmalarını Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, AK Parti Çameli İlçe Başkanı Tanju Gököz ile bir önceki dönem ilçe Başkanı Hüseyin Türk sık sık denetliyor. Başkan Arslan “İhaleyi alan güçlü bir firma. Sanat Yapıları ve diğer duvar örümleri tamamlandı. Yol yapım çalışması 2016 yılı Ekim Ayında bitmiş olacak. Arazide yeterli sondajlama çalışması yapılmadığı için önceki firmalar başarılı olamadı. Şimdiki firmamız bu çalışmayı yaptı. Yolumuzun açılışında Cumaalanı’nda Zeybek oynamaya başlayacağız, Darıveren Ovası’ndan çıkacağız. Çameli olarak bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

BİTMEYEN YOLA VALİ MÜJDESİ

Son olarak  Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, yapımı devam eden Acıpayam-Çameli-Fethiye Karayolu'nun bu yıl sonu itibariyle bitirilip, hizmete gireceğini söyledi. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Çameli Belediyesi ve Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Belediye binasında düzenlenen toplantıda muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya gelen Vali Altıparmak, ilçenin sorunlarını dinledi, çözüm yolları aradı. Yapımı 7 yıldır çeşitli nedenlerle bitirilemeyen 83 kilometrelik Acıpayam-Çameli-Fethiye Karayolu'yla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Altıparmak, çalışmaların yoğunlaştırıldığını, yıl sonunda yolu hizmete açmayı açmayı planladıklarını söyledi. Vali Altıparmak, yüklenici firmanın 50 kamyon, 30 ekskavatör ve 210 personel ile 24 saat esasına göre gece-gündüz çalıştığını kaydetti. 

 

 

Editör: TE Bilişim