Denizli Haber - AK Parti Kadın Kolları il teşkilatının toplantısına katılmak üzere Denizli’ye gelen Ege bölge Koordinatörü Tülay Beşkonak Özçay, Denizli İl Koordinatörü Fatma Kıratlı ve Kadın Kolları MKYK üyeleri ile Denizli, İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyon, Aydın il kadın kolları başkanları, Buldan’ı gezdi.  AK Partili kadınları, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, eşi Bahija Şevik ile Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Mustak karşıladı.  

Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i, BELKÜM’ deki makamında ziyaret eden AK Partili Kadınlar, burada bir süre sohbet edip,  kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesine ilişkin değerlendirilmelerde bulunuldu.

AK Partili kadınlara, Buldan’ın tarihi, kültürel ve ekonomik yapısıyla ilgili bilgi veren Başkan Şevik, “Buldan ekonomisinin can damarı kadınlarımızdır. Buldanlı kadınlarımız,   bir taraftan çocuklarıyla, ailesiyle ilgilenirken,  bir taraftan da evlerinin alt katlarında bulunan tezgahın başına geçer, nakış işler aile ve ilçe ekonomisine katkı sağlar.  İşte kadınlarımızın ürettiği el emeği göz nuru ürünlerini daha iyi şartlarda pazarlayabilmeleri ve emeklerinin karşılığını alabilmeleri için Belediyemiz öncülüğünde BELKÜM Kadın Kooperatifi kuruldu. Belediye olarak her zaman kadınlarımızın yanında ve destekçisi olacağız” dedi.    

AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk ise evde üretim yapılan kadınların desteklenmesi için proje geliştirilmesi önerisinde bulundu ve bu konuda Buldan’ın pilot ilçe olabileceğini vurguladı.

BULDAN’A HAYRAN KALDILAR

 “Sizler bizim kültür elçilerimizsiniz Buldan’ımıza hoş geldiniz” diyerek ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren Başkan Şevik,  AK Partili kadınlara geleneksel el dokuması ürünlerden hediye etti,  ilçenin dokuma kültürünü, tarihçesini kaleme aldığı ikinci kitabı “Dokumanın Başkenti Buldan” adlı kitabını imzaladı.   AK Partili Kadınlar daha sonra, Buldan’ın kültürel mirası, kendine has mimarisiyle göz dolduran tarihi konaklarını, restorasyonu yapılan sokakları ve bir doğa harikası olan Süleymanlı Yayla Gölü’nü gezdi.

Buldan gezisine,  Kadın Kolları MKYK Üyesi Dora Kübra Yıldız, Kadın Kolları MKYK Üyesi Gözde Keskin Özalp ve Gamze Sevgi, Denizli İl Kadın Kolları Başkanı feride kabadayılar, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Aynil Yavaş, Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Melek Mankan, Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı, Afyon İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde katıldı.

Editör: TE Bilişim