Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  Sokak Sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları devam eden Fetçiler Sokağı ziyaret etti.  Başkan Şevik’e,İnşaat Teknikeri Rıza Erdemiş ve Meclis Üyesi Mustafa Mustak eşlik etti.  Alanda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Şevik, göreve geldiği 30 Mart seçimlerinden günümüze hayata geçirilen projelerini anlattı.

 Hedefinin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle turizm kenti olan Buldan’a yakışır hizmetler yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “Başkanlık yaptığım 2007-2014 yıllarında başlattığımız restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız yeni dönemde tüm hızıyla devam ediyor.   Ankara’nın, Denizli Valiliğinin, Buldan Kaymakamlığının ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmalarını başlattığımız Fetçiler Sokak bizim için önemli idi. Burası tamamlandığında hedeflediğimiz Çarşı Sokaktan başlayıp, Türkmenoğlu, Semerci, Dokuma Pazarıve Beyler Sokağı’nı kapsayan BELKÜM ve 14 Mayıs Caddesi’nde sona erecek olan güzergah, Gezi Ringimiz için önemli bir mesafe olacak” dedi.

TARAKÇI KONAĞI İÇİN PROTOKOL İMZALADIK
Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Talat Tarakçı Konağı’nın, Buldan Belediyesi öncülüğünde kurulan BELKÜM Kadın Kooperatifine tahsisi için protokol imzalandı. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, imzalanan protokol ile tahsis işleminin gerçekleştiğini belirterek, “Buldanlı kadınlarımız burada, hem ilçemizin unutulmaya yüz tutmuş kültürünü yeniden yaşatacaklar,  hem de aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar” diye konuştu.

DÜKKANLAR YENİCEKENT’E YAKIŞMIYORDU
 Tripolis antik kentini de barındıran Yenicekent Mahallesi’ne özel bir önem verdiklerini vurgulayan Başkan Şevik, “Tripolis, bizim hazırlamaya çalıştığımız turizm planlamamız için çok önemli bir tarihi alan. O nedenle Yenicekent’te, ziyaretçi sayısı 50 binlere ulaşan Tripolis antik kentine yakışır düzenleme ve tadilat çalışmaları yaptık. Bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş, 30 yıllık işhanı ve dükkanların, mahallenin merkezinde yol açtığı görüntü kirliliğine müdahale ettik.

Göreve geldiğimiz günden itibaren bu görüntüyü ortadan kaldırmak için çalışmalara başladık.28 işyerinin bulunduğu garaj dükkânları,  11 Hal dükkânı, 300 metrekarelik düğün salonu, Zabıta binası ve çevresindeki işyerlerini programımıza aldık. İşyerlerinin üstünü çatı ile örttük. İnşaatını tamamladığımız modern kapalı pazaryeri ve sosyal tesisi mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk. Peyzaj çalışmaları devam eden Cumhuriyet Parkı ve festival alanındaki çalışmalar tamamlandığında yalnızca Yenicekentlilerin değil, Tripolis’e gelen yerli ve yabancı turistlerin dedinlenmek için tercih edeceği bir mekanhaline gelecek. Böylece, Yenicekent mahallemiz, yollarıyla, yeşil alanlarıyla, çevre düzeni ve temizliği ile Tripolis’e ve ilçemiz turizm projelerinde öngördüğümüz yenilemeyi gerçekleştirerek Buldan’ı bölge turizm ringine çıkarmak” dedi.

Editör: TE Bilişim