Denizli Haber - Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu temmuz ayı toplantısı, tarihi Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi (BELKÜM)’de gerçekleştirildi.  Toplantıya, Bölge Kurulu Başkanı Prof.Dr.  Celal Şimşek,  Başkan Yardımcısı Bahadır Dikmen, kurul üyeleri  Doç.Dr. Muhammed Aydoğan, Yrd.Doç.Dr.Saim Cirtil, Dr.Levent Ünverdi,Tahsin Cengiz Kaman, Mustafa Yavaş ile belediye temsilcileri katıldı.  Kurul üyeleri, toplantının ardından Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik nezaretinde, ilçede gerçekleştirilen yenileme ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceledi.  Belediye tarafından sokak sağlıklaştırılması gerçekleştirilen Semerci Sokak Sağlıklaştırma çalışmasını onaylayan kurul üyeleri,  projesini onayladıkları Fetçiler sokağı da gezdiler. 

 

Kültürel ve tarihi zenginliğe sahip olan Buldan’a gerekli önemi verdiklerini söyleyen Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek, Buldan’ın bir Safranbolu’dan, Beypazarı’ndan daha ileri olabileceğini dikkat çekti.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Buldan’da toplanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  Kurul Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek ve üyelere teşekkür etti. Belediye olarak Buldan’ı korumak için gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Başkan Şevik, “Tarihi, kültürü ve mimarisiyle Denizli’nin önemli destinasyon yerlerinden biri olan Buldan’ın tarihine sahip çıkıyoruz. Belediyemizin imkanları doğrultusunda, sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca, satın alınarak veya ve hibe yoluyla belediyemize geçen binalarımızı restore ederek turizme kazandırmaya çalışıyoruz” dedi. Başkan Şevik,  Kurul Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek ile kurul üyelerine Buldan el dokuması ürünlerinden hediye etti.

Editör: TE Bilişim