Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Ankara’dan müjdelerle döndü.   İlk olarak MHP genel merkezini ziyaret eden Başkan Şevik,  Genel Başkan Yardımcıları Emin Haluk Ayhan ve Sadi Durmaz ile görüştü. Buldan Belediyesi’nin,  Alparslan Türkeş Parkı, Fırat Yılmaz Çakır Kültür Merkezi ve Kitap Kafe, PAÜ Buldan MYO yolu üzerinde Kitap Büfe ve  Yenicekent mahallemiz başta olmak üzere  45 mahallede  yapılan  sosyal tesis gibi son bir yıllık alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra,  2019-2024 dönemine ait projelerin yer aldığı dosyayı kendilerine takdim eden Başkan Şevik, ilçede yürütülen restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

ŞEVİK, TOKİ KONUTLARI İÇİN SÖZ ALDI

Başkan Şevik, Ankara ziyaretini TOKİ ile devam etti. TOKİ Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği temaslarda TOKİ’nin 100 bin +100 bin sosyal konut programına Buldan’ın da alınması gündeme geldiğini ve bu taleplerinin olumlu karşılandığını belirten Başkan Şevik, “ TOKİ Başkanlığında gerçekleştirdiğimiz ziyaretler oldukça verimli geçti. Buldan’ımız için güzel sonuçlar aldık. TOKİ’nin 100 bin+100 bin Sosyal Konut Programına Buldan’ın da dahil edilmesi ve 2021’in Mart ayında konutların başlanabileceği müjdesini  aldık. Vatandaşlarımıza ileriki günlerde başvuru tarihi ve şartları ile ilgili bilgilendireceğiz” dedi.

 TURİZM PROJELERİNE BAKANLIKTAN DESTEK

Ankara ‘da Kültür ve Turizm Bakanlığı çerçevesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde Müzeler Müdürü Gökhan Yazgı ile de görüşen Başkan Şevik,  Doğa turizm ve kültür kenti olan Buldan’da devam eden restorasyon ve sokak sağlıklaştırması projelerini anlatarak, içerisinde  “Buldan’ın Doğa ve Turizm Dinamiklerinin yer aldığı dosyayı  takdim etti.  Başkan Şevik,“ Kültür ve Turizm Bakanlığı ziyaretimizde, Pamukkale, Laodikya, Tripolis, Buldan ve Yayla Gölü’nü kapsayan Kral Yolu projemizi, restorasyon ve sokak sağlıklaştırması çalışmalarımızı bir kez daha anlatma ve tanıtma imkanı bulduk. Yeni projelerimizi içeren dosyamızı Bakanlığa teslim etti. Ayrıca ,  Tripolis kazı çalışmaları ile Cumhurbaşkanımızın Hassas Koruma Alanı olarak ilan ettiği Süleymanlı Yayla gölü projemizle ilgili son gelişmeleri de paylaştık.  İlçemizin tarihi, doğal ve kültürel mirasını turizme kazandırılmasında destek talebinde bulunduk” dedi.

Ankara’da sıcak temaslarda bulunan ve Buldan’a müjdelerle dönen Başkan Şevik, desteklerinden dolayı başta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı’ya  TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile   MHP Genel Başkan Yardımcıları  Emin Haluk Ayhan ve Sadi Durmaz’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim