Denizli Haber - Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran ‘korona virüs' salgınına karşı ilçe genelinde önlemlerini artırarak devam eden Buldan Belediyesi,  ortak kullanım alanları olan okullar, ibadethaneler, parklar, otogar ve duraklarda ilaçlama çalışmasını gerçekleştirdi. Kamu kurumların hizmet binaları başta olmak üzere işyerinde de dezenfekte çalışmalarına devam ettiklerini belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “İlçe genelinde, ilkokullarımız, ortaokullarımız, liselerimiz, camilerimiz, alışveriş merkezleri, duraklarımız, halkımızın bire bir temas ettiği alanlarda ilaçlama yapıldı. Umumi tuvaletler ilaçlanarak, geçici süreliğine kullanıma kapatıldı. Peynir pazarı olarak bilinen alandaki tüm işyerleri kapatılarak gerekli önlemleri aldık. Her Perşembe kurulan Buldan Pazarı’nda  tezgahların 3 metre aralıklarla kurulmasını sağlayarak,  vatandaşlarımızın güvenli ortamda alış-veriş yapmalarına imkan tanıyoruz. Koronavirüsle mücadelede belediyemiz Buldan Kaymakamlığı ve meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ederek ilçemizde tüm önlemleri aldık ” dedi.

17 PERSONELİMİZE İZİN VERDİK
Belediye bünyesinde görev yapan kadın, kronik rahatsızlığı bulunan ve 60 yaş üzeri 17 personeline izin veren Başkan Şevik, belediye hizmetlerinin aksamaması için diğer personellerinin de dönüşümlü olarak çalıştığını söyledi. 

BULDAN’IN MANİSA YÖNÜNDEN GİRİŞİ KAPATILDI

Buldan’da Kovid-19 (koronavirüs) salgınına karşı alınan önlemler gereği ilçenin Manisa yönündeki girişi kapatıldığını açıklayan Başkan Şevik,   Buldan Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve karayolları yetkilileri tarafından alınan kararla ilçenin girişlerinin kontrol altına alındığını belirtti.  İlçenin Denizli yönündeki ana girişinde vatandaşların ateşi ölçüldüğü, sağlık durumları kontrol edildikten sonra ilçeye girişlerinin sağlandığını açıklayan başkan Şevik, “İlçemize giriş yapmak isteyen vatandaşlarımızın ateşlerini tek tek ölçüyoruz, şu ana kadar şüpheli bir duruma rastlamadık. Eğer rastlarsak sağlık ekiplerimiz teyakkuzda bekliyor” dedi.

İLÇEYİ İZOLE ETMEK İSTİYORUZ

İlçeye giriş yapan araçların belediye ekipleri tarafından dezenfekte edildiğini dikkat çeken Başkan Şevik,  belediye ekiplerinin belirli bölgelerde ilçeye araç girişlerinin en aza indirildiğini belirterek, İlçeyi izole etmek istediklerini vurguladı.

BULDAN VEFA GRUBU BULDANLILARIN HİZMETİNDE

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Toplum Sağlığı Merkez ortak hareketiyle sürdürülüyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmayan 60 yaş üzeri vatandaşların, engellilerin ve kronik rahatsızlığı bulunan hastaların temel ihtiyaçlarının Buldan Vefa Grubu tarafından karşılandığını söyleyen Başkan Şevik,  ihtiyaç sahibi vatandaşların 431 30 01, 112, 155 ve 156 numaralı telefonları arayarak hizmet talep edebileceklerini açıkladı.   Ayrıca Buldan Kaymakamlığının öncülüğünde gıda yardımı kampanyası başlatıldığını belirten Başkan Şevik,  gıda paketlerinin Buldan Kaymakamlığınca ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

BAŞKAN ŞEVİK’TEN “EVDE KALIN” ÇAĞRISI 

Buldanlılara zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları ve koronavirüs  salgınına karşı hijyen kurallarına  dikkat etmeleri konusunda uyaran Başkan Şevik, “Belediyemizden sık sık anons yaparak  koronavirüs salgınına karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz.  Özellikle sokağa çıkmaları 60 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların  sokağa çıkma yasağını uymalarını istiyoruz.  Onların evde kalmaları ve hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için Buldan Kaymakamlığı ve belediyemiz imkanlarını seferber ettik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim