Denizli Haber - Buldan’da dokuma ve el sanatları müzesi yapılacağı gerekçesiyle 2012 yılında toplandığı ve müze hayata geçirilemeyince çürümeye terk edildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  kaymakam Ahmet Erdoğdu ile Buldan’da görev yaptığı 2008-2013 yıllarında müze dahil hiçbir projede bir araya gelmediklerini açıkladı.

Müze için toplandığı iddia edilen tezgahlar ile gazoz makinesi ve bazı eşyaların envanterini çıkararak eski Başkan Mustafa Gülbay’a teslim ettiklerini söyleyen dokuma ustası Selahattin Kaçanoğlu’nun kendisini makamında ziyaret ettiğini de belirten Başkan Şevik, “Kaçanoğlu bana, 2019 seçimlerinin ardından depoda korunan tezgahlar ile gazoz makinesi ve bazı eşyaları boşaltan eski Başkan Gülbay hakkında suç duyurusunda bulunacağını,  mahkemeye vereceğini söylemiştir.  Ayrıca,  O dönem Kaymakam Erdoğdu ile müze dahil hiçbir projede bir araya gelmedik. Yani, ne müze girişimiyle, ne tezgâhların toplatılması ne de toplanan tezgahların çürümeye bırakılmasıyla hiçbir ilgim yoktur.  Hakkımda çıkan asılsız, yalan haberleri esefle kınıyorum” dedi.

Haberlerde bahsi geçen tezgahların festivallerde gösterim amaçlı kurulan tezgahlar olduğunun altını çizen Başkan Şevik, Mart 2019’da yaşamını yitiren Buldan’ın sevilen işadamlarından Ahmet Tuncay’ın yakınlarını da ziyadesiyle üzdüğünü belirtti.   Tuncay ailesinin yakınlarıyla görüştüğünü söyleyen Başkan Şevik,  “Tek amaçları beni yıpratmak olan bazı basın kuruluşlarının, yaptıkları asılsız, yalan haberlerle hayırseverlerimize ve yakınlarına üzmeye hakkı yoktur.  Biz bu işin peşini bırakmayacağız, gerekli yasal girişimlerde de bulunacağız” diye konuştu.

Buldan’ın ekonomisine,  eğitimine, sağlığına kadar birçok alanda yaptıkları yatırımlarla katkı sağlayan iş adamlarına yönelik vefa borçlarının olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “Başta merhum Hacı Ahmet Tuncay olmak üzere tüm işadamlarımız ve hayırseverlerimizin yanında olduk.  Düzenlediğimiz etkinliklerle de onları onurlandırmaya çalıştım. Onlar Buldan’ımızın değerleri.  Buldanlı hayırseverlerimizi ölümsüzleştirmek ve onların adını yaşatmak amacıyla bir kitap çalışmamız var. Hayırseverlerimiz unutulmasın istiyoruz. Onlara olan borcumuzu ancak böyle ödeyebiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim