Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Şevik, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu anlamlı günde tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

Başkan Şevik, yayımladığı mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da milletle birlikte istiklal mücadelesini başlattığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Türk Milleti’nin bağımsızlık destanının başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100.yılının haklı gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs’ta, bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı gündür. 19 Mayıs, Türk Ulusunun da uyanışı olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği bu anlamlı günde, tüm gençlerimizin ve milletimizin Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm Buldanlı hemşerilerimin bu anlamlı bayramını kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim