Denizli Haber - Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Kurtuluş Savaşımızda zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, hiç sönmediğini ve sönmeyeceğini vurguladı.

Mesajında  “Unutmayalım ki Türkiye Cumhuriyeti; muhteşem fedakârlıklarla, savaş meydanlarında sergilenen kahramanlıklarla, hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz ve anıtlaşmış yüreklerle vücut bulmuş ve sonsuza kadar yaşamayı da ziyadesiyle hak etmiştir” ifadelerine yer veren Başkan Şevik, şöyle devam etti:

“Tarihteki sayısız badireyi geçerek, tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, Cumhuriyet'le birlikte ileriye ve müreffeh bir seviyeye erişme hedefini de açıklıkla belli ve teyit etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletinin ve Buldanlı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. Destansı mücadelelerle fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanları rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. Vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Editör: TE Bilişim