Ramazan-ı Şerif ayının müjdecisi olan Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınlayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, müminlerin günah yüklerinden kurtulup, ilâhî bağışa ermeleri umulduğu en mukaddes gecelerden olan Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarını belirtti.

Müslümanlar için rahmet ve mağfiret ayları olan Recep ve Şaban aylarını zor ve sabır gerektiren sıkıntılar ile geçirildiğini dikkat çeken Başkan Şevik, “ Son dönemde dünya ülkeleriyle birlikte bizlerde küresel bir salgın ile mücadele halindeyiz. Bu mübarek Beraat Kandili dua kapsını aralayıp, Rabbimizden şifa ve rahmet dilemek için vesile olsun. Tüm dualarımız ülkemizin huzuru, milletimizin sağlık ve sıhhati, insanlığın kurtuluşu için olsun. Bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, sıkıntı ve belaları def etmesini temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Buldanlı hemşerilerimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Şevik, Korona virüs önlemleri kapsamında camilerin kapalı olacağını hatırlatarak, “Sevgili Buldanlılar, korona virüsle mücadelemizde tedbirlerimizi uyup evimizden çıkmayalım. İbadetimizi ve duamızı evimizde yapalım” çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim